Friss hírek

Vettel szerint felesleges volt Stroll agresszivitása

Sebastian Vettel szerint az Aston Martin jobban járt volna, ha a Brazil Nagydíj sprintversenyén Lance Stroll a közös munkát választja ahelyett, hogy agresszívan védekezik a csapattársa ellen.

Kis híján csúnya autótörés lett a vége a két Aston Martin találkozásának a Brazil Nagydíj szombat esti sprintfutamán, amikor a kilencedik körben Sebastian Vettel megpróbálta megelőzni Lance Strollt. Az eset a négyes kanyar előtti egyenesben történt, ahol Vettel tempóelőnyben Stroll bal oldala felé vágott, ám a kanadai az utolsó pillanatban bezárta Vettel előtt a rést, aki így az autója bal oldalával a fűre kényszerült. Elmondása szerint nehéz volt kordában tartania az autóját, a padlólemez ugyanis felült az aszfaltcsík szélére, így több tíz méternyit autózott a füves-aszfaltos felület határán.

„Nyilván töredékmásodpercekről van szó, de belülre vágtam és bezárult előttem az ajtó. Nagyon szoros volt, elhagytam a pályát, és nehéz volt megmentenem a helyzetet. Az autó alja felült, de szerencsére sikerült kordában tartanom, és ezt követően összedolgozva képes voltam kihozni az autóból, ami benne volt.”

Hirdetés
 

Vettel végül a pontszerző helyekről lemaradva a kilencedik pozícióban zárta, míg Stroll egy tízmásodperces büntetést követően a tizenhatodik pozícióban zárt. A páros a futam második felében már összedolgozott, de Vettel szerint mindez mehetett volna simábban is.

„Vékony a határvonal – ha valaki megtámad, fontos védekezni. Másrészről viszont mindig fel kell mérni, megéri-e a kockázat. Ráadásul össze kellene dolgoznunk, szóval a csapat érdekében végezhettünk volna jobb munkát is.”

Stroll a szituációt kommentálva elismerte, hogy felelőssége van az esetben.

„Nem láttam a felvételt, de valószínűleg nem hagytam elég helyet. Meg kell néznem, mi történt” – fogalmazott a fiatal kanadai.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel szerint felesleges volt Stroll agresszivitása
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!