Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel szerint helyes döntés volt elhalasztani az új szabályokat

Sebastian Vettel szerint példás hozzáállást tanúsított a Ferrari Forma-1-es csapata azzal, hogy beleegyezett az új technikai szabályok bevezetésének elhalasztásába.

A tervek szerint az új regulák 2021-ben mutatkoztak volna be az F1-ben, a koronavírus-járvány miatt azonban debütálásukat egy évvel elhalasztották, hogy minél több pénzt meg tudjanak spórolni a csapatok.

A Ferrari az javaslat első felmerülésekor még gondolkodási időt kért, később azonban beleegyezett ebbe. Mattia Binotto, az istálló csapatfőnöke ezután kifejtette, annak ellenére egyeztek bele ebbe, hogy tudják, a szabályok elnapolásával vélhetően versenyhátrányba kerül a Ferrari csapata.

A maranellóiak ugyanis a téli teszteken nem remekeltek a Mercedeshez és a Red Bullhoz képest, azzal pedig, hogy jövőre is kvázi az idei autókat használja a mezőny, bajba kerülhet a Scuderia.

Az olasz istálló versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, mégis ez volt a helyes döntés.

„Azt gondolom, ez a megfelelő hozzáállás. A halasztás a helyes dolog” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Nem számít, hogy jó-e ez a Ferrarinak, vagy rossz. Most az a fontos, hogy mi a sportág érdeke. És úgy hiszem, ez egy helyes döntés a sport szempontjából.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!