Vettel szerint hiba volna lemondani a vb-címről

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel szerint még korai volna kijelenteni, hogy nincs már semmi esélye arra, hogy megnyerje a világbajnokságot 2016-ban.


A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel szerint még korai volna kijelenteni, hogy nincs már semmi esélye arra, hogy megnyerje a világbajnokságot 2016-ban.

Ugyan nyers tempó tekintetében a Ferrari egyértelműen sokat javult tavalyhoz képest, különféle balszerencsés helyzetek és megbízhatósági problémák miatt versenyzői az évad első négy futamán nem tudtak a győzelmekért harcolni.

Vettel hátránya így már 67 pontos az összetettben, miközben csapattársa, Kimi Räikkönen előkelőbb pozíciót foglal el a tabellán négy verseny után.

„A 21-ből még csak 4 ment le. Nem emlékszem senkire, aki azt mondta volna négy futam után, hogy eldőlt a bajnokság. Legyen szó akár rólam, akár Nico Rosbergről, még túl korán van” – mondta Vettel a Sport Bild című lapnak adott nyilatkozatában.

Vet

„Mindig jó fenntartani azt a nézetet, hogy higgadtan dolgozunk tovább és követjük a terveket. És kielemezzük gondosan azt, hogy hol is kell fejlődnünk. Teljesen normális, hogy nem könnyű kikecmeregni a gödörből, ahová több évnyi hiba után kerültünk. Ehhez türelem kell.”

„Márpedig a türelem az, ami a legnehezebb a Forma-1-ben. Szóval rendkívül fontos, hogy csapatként folytassuk a munkát.”

VETTEL TUDTA, HOGY NEM LESZ KÖNNYŰ

Miután Michael Schumacher 1996-ban megérkezett a Ferrarihoz, a csapatnak öt évébe telt, mire sikereket értek el a német legendával.

„Nincs egy konkrét szám, hogy hány évig is fog tartani. Michaelnek sem volt. A cél az, hogy előrevigyük a Ferrarit. Nyilván az lenne a jobb, ha minél hamarabb összejönne.”

„Éppen ezért nem is fogom leírni az idei évet. Az rossz hozzáállás lenne. De az biztos, hogy amennyiben mindent jól csinálunk, erősebbek leszünk.”

„Pontosan ez az a kihívás, amit akartam, amikor a Ferrarihoz szerződtem. Hogy felépítsünk egy új csapatot. Soha nem voltak olyan elvárásaim, hogy egy év alatt sikerül.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS