Friss hírek

Vettel szerint hiba volna lemondani a vb-címről

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel szerint még korai volna kijelenteni, hogy nincs már semmi esélye arra, hogy megnyerje a világbajnokságot 2016-ban.


A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel szerint még korai volna kijelenteni, hogy nincs már semmi esélye arra, hogy megnyerje a világbajnokságot 2016-ban.

Ugyan nyers tempó tekintetében a Ferrari egyértelműen sokat javult tavalyhoz képest, különféle balszerencsés helyzetek és megbízhatósági problémák miatt versenyzői az évad első négy futamán nem tudtak a győzelmekért harcolni.

Vettel hátránya így már 67 pontos az összetettben, miközben csapattársa, Kimi Räikkönen előkelőbb pozíciót foglal el a tabellán négy verseny után.

„A 21-ből még csak 4 ment le. Nem emlékszem senkire, aki azt mondta volna négy futam után, hogy eldőlt a bajnokság. Legyen szó akár rólam, akár Nico Rosbergről, még túl korán van” – mondta Vettel a Sport Bild című lapnak adott nyilatkozatában.

Vet

„Mindig jó fenntartani azt a nézetet, hogy higgadtan dolgozunk tovább és követjük a terveket. És kielemezzük gondosan azt, hogy hol is kell fejlődnünk. Teljesen normális, hogy nem könnyű kikecmeregni a gödörből, ahová több évnyi hiba után kerültünk. Ehhez türelem kell.”

„Márpedig a türelem az, ami a legnehezebb a Forma-1-ben. Szóval rendkívül fontos, hogy csapatként folytassuk a munkát.”

VETTEL TUDTA, HOGY NEM LESZ KÖNNYŰ

Miután Michael Schumacher 1996-ban megérkezett a Ferrarihoz, a csapatnak öt évébe telt, mire sikereket értek el a német legendával.

„Nincs egy konkrét szám, hogy hány évig is fog tartani. Michaelnek sem volt. A cél az, hogy előrevigyük a Ferrarit. Nyilván az lenne a jobb, ha minél hamarabb összejönne.”

„Éppen ezért nem is fogom leírni az idei évet. Az rossz hozzáállás lenne. De az biztos, hogy amennyiben mindent jól csinálunk, erősebbek leszünk.”

„Pontosan ez az a kihívás, amit akartam, amikor a Ferrarihoz szerződtem. Hogy felépítsünk egy új csapatot. Soha nem voltak olyan elvárásaim, hogy egy év alatt sikerül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek