Vettel szerint is túl drága hobbi lett az autóversenyzés - F1VILÁG.HU

Vettel szerint is túl drága hobbi lett az autóversenyzés

HIRDETÉS
A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, az elmúlt években túlságosan elszabadultak az alsóbb kategóriás versenyzés költségei – pedig elérhetővé kellene tenni a sportot a fiatal gyermekek számára.
Sebastian Vettel, Aston Martin

Nemrég a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mondta azt egy interjúban, az F1 mostanra „milliárdos srácok klubjává” vált, megfelelő anyagi háttér nélkül ugyanis lehetetlen eljutni az autósportok királykategóriájáig.

Vettel azt mondja, valójában már az ő idejében sem volt egyszerű elkezdeni az autóversenyzést, hiszen az mindig is egy drága sportág volt, ám voltak olyan támogatók, akik sokat tettek érte. 

„Nincs gyors megoldás, de alapvetően a költségek túl magasak” – mondta a négyszeres világbajnok.

„De őszintén mondom, ha visszaemlékszem az időszakra, amikor én kezdtem, a költségek alacsonyabbak voltak – de még így is magasan álltak. Nagyon szerencsés voltam. Ott állt mögöttem Mr. Gerhard Noack, ő volt az, aki annak idején Michaelre [Schumacher] is figyelt, amikor elkezdte – talán 20 évvel előttem.”

„De már akkor is nagyon-nagyon drága volt, szóval szerintem Michaelnek is szüksége volt segítségre, mint ahogy nekem is, mert nem engedhettem meg magamnak. Azt hiszem, első gokartos szezonomban a felét tudtuk előteremteni magunknak, és aztán nagy szerencsénk volt, hogy találtunk olyan embereket, akik támogattak bennünket és segítettek nekünk.”

„Azóta pedig a világ változott. A szponzoráció is változott. Valószínűleg megváltozott a készség is arra, hogy pénzt fordítsanak fiatal gyerekekre, és a motorsport is megváltozott. Szóval röviden szólva mindig is nehéz volt.”

Vettel azt mondja, valamit mindenképpen tenni kellene annak érdekében, hogy ne csak a tehetős gyerekek kezdhessék el az autóversenyzést.

„Kétlem, hogy lesz rá megoldás, de vannak bizonyos dolgok, amiket orvosolni kell, és meg kell próbálni elérhetőbbé tenni a sportot mindenféle hátterű gyermeknek. Ez egy drága hobbi. De kétségkívül nagyon eldurvult ez a része az elmúlt pár évben, és rettentően drága lett.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!