Vettel szerint nagy kihívás vár rá holnap - F1VILÁG.HU

Vettel szerint nagy kihívás vár rá holnap

HIRDETÉS

Izgalmas Indiai Nagydíjra számít a Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, aki szerint a poros pálya megtréfálhatja a mezőnyt a vasárnapi viadalon.


Izgalmas Indiai Nagydíjra számít a Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, aki szerint a poros pálya megtréfálhatja a mezőnyt a vasárnapi viadalon.

A német tehetség idei tizenharmadik rajtelsőségét szerezte meg Indiában, így nagyszerű esélyekkel várhatja a futamot.

Vettel ezzel együtt nem nyugodt, mivel úgy gondolja, nagy kihívás vár rá holnap.

„Mindannyian versenyezni akarunk, azok is, akik az élen vannak, és azok is, akik kört kapnak” – mondta a Red Bull ásza.

„Mindannyian szeretnénk az ideális íven maradni, és így teljesíteni az egész futamot, szóval trükkös lehet a helyzet, mert az ideális ív mellett nagyon piszkos a pálya, és rajtad múlik, hol mész le az ívről, vagy hol körözöl le egy autót, vagy éppen hajtasz végre egy előzést.”

„Kritikus lehet a helyzet a további kanyarokban is, nem csak abban, ahol elhagytad az ívet, hiszen utána ismét vissza kell nyerni a tapadást. Amint azonban a por eltűnik, a pálya rendkívüli módon tapad, gyakorlatilag szívja magához az autót.”

Vettel hozzátette, rendkívül elégedett a mai időmérővel, és reméli, a holnapi versenyen is jó formában lesznek majd.

„Ez egy jó időmérő volt számunkra. Az autó fantasztikus tegnap óta, nagyon boldog vagyok. Jó itt lenni. Érdekes versenyünk lesz. Nagy kihívást jelent a pálya, szóval alig várom már a versenyt.”

A német mellől csapattársa, Mark Webber rajtolhat majd holnap, ám nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy elengedi-e az ausztrált, ha a helyzet úgy kívánja.

Hirdetés

„Majd meglátjuk. Hosszú a verseny, Lewis [Hamilton] az ötödik helyről rajtol, azt hiszem, Fernando [Alonso] és Jenson [Button] is mögöttünk van, és nyilván megpróbálnak nyomást gyakorolni ránk.”

„Marknak is és nekem is az a célom, hogy megnyerjük a versenyt, ideális esetben kettős győzelemről beszélünk. Érdekes verseny vár ránk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!