Friss hírek
Next
Prev

Vettel szerint nagyon csúnyák az új első szárnyak

Fotó: Scuderia Ferrari
„Nagyon csúnyának” tartja a 2019-ben használatos első szárnyakat a Ferrari Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel.

A királykategória technikai szabályai némileg módosultak az idei szezonra annak érdekében, hogy az autók könnyebben tudják követni egymást, ezáltal több előzés legyen a versenyeken. Ezt elősegítendő, leegyszerűsítették az első terelőszárnyakat, melyek nem mindenkinek nyerték el a tetszését.

Köztük van Sebastian Vettel is, aki szerint egyszerűen csúnya az új megoldás.

„Az első szárny nagyon csúnya” – mondta a német. „Nem értem, miért ilyen széles. Pár éve visszatértünk a szűkebbekhez, mert azt mondták, a széles szárnyak ártanak a versenyzésnek.”

„Most pedig újra szélesek. Talán elfelejtettük ezeket a feljegyzéseket. Ha viszont megnézzük az autó többi részét, gyönyörű. De az első szárny minden csapatnál egy kicsit furcsának tűnik.”

A Forma-1 csapatai harmadik tesztnapjukat töltik Barcelonában, a Ferrari pedig eddig igazán gyorsnak és megbízhatónak mutatkozott. Vettel azt mondja, az új szabályok miatt nem lett nehezebben vezethető az autó, sőt.

„Jobban vezethető, mint amilyennek tűnik. Nem érezni nagy különbséget. A kérdés az, mennyit veszítettünk tavalyhoz képest. Még zárkózunk, de ezen a ponton egészen jónak tűnik a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Vettel szerint nagyon csúnyák az új első szárnyak
Verstappen: Nehéz megítélni, mennyit javult az idei autónk
Verstappen a Mercedesnél? Reagált a holland a pletykákra!
Képgaléria: Pályán az AlphaTauri új autója!
Folytatja az átszervezéseket a Ferrari F1-es csapata