Friss hírek

Vettel szerint nem oké, hogy a sprintfutam győztesét pole pozíciósként emlegetik majd

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint nincs rendjén az, hogy a sprintfutamon győztes versenyzőt hivatalosan pole-t szerző pilótaként deklarálják.

A hétvégi Brit Nagydíjon debütál a száguldó cirkusz vadonatúj formátuma, melynek megfelelően nem egy szokványos időmérő, hanem egy 17 körös sprintfutam dönt majd a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről.

Időmérőt persze tartanak, pénteken – az azonban csak a sprintidőmérő rajtsorrendjét határozza majd meg.

Hirdetés
 

A Forma-1 vezetősége már korábban jelezte, a pole pozíciót szerzett versenyzők statisztikájába az a pilóta kerül majd be, aki a sprintversenyen győzelmet szerez. Sebastian Vettel szerint viszont ez nincs rendjén.

„Szerintem ez nem helyes” – mondta a német Silverstoen-ban.

„A pole a leggyorsabb köridőért jár, a leggyorsabb köridőért az időmérőn. Egy kicsit kusza lesz ettől az egész. De nyilván attól függ. Ha csak egyszeri alkalmakról beszélünk, nem sokat árt.”

„Ha viszont úgy alakul, hogy jövőre, vagy a jövőben 10 sprintfutamunk lesz, akkor szerintem egy kicsit furcsa így a dolog. A pole pozíciót annak a versenyzőnek kellene adni, aki egy körön a leggyorsabb.”

A sajtótájékoztatón Vettel mellett helyet foglaló Ocon joggal tette fel a kérdést: „Akkor a sprintidőmérőt hívhatjuk sprintversenynek is?”

Vettel erre annyit válaszolt: „Határozottan, egyszerűen csak meg kellene alkotniuk egy „sprint pole-t”, vagy ilyesmi.”

„Ez egy új kategória, ami 50 éve még nem volt, most viszont igen. Egyszerűen kellene egy új oszlop a statisztikákba.”

Idén egyébként még két helyszínen, Monzában, valamint a tervek szerint Interlagosban lesz még sprintidőmérő a hagyományos kvalifikáció helyett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!