Vettel szerint nem volt sok helye az ütközés előtt - F1VILÁG.HU

Vettel szerint nem volt sok helye az ütközés előtt

HIRDETÉS
Drámai véget ért a Ferrari versenye az F1-es Brazil Nagydíjon: néhány körrel a verseny vége előtt ütközött Sebastian Vettel és Charles Leclerc, és ezzel mindkettejük számára véget ért a futam.
GP BRASILE  F1/2019 -  SABATO  16/11/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

A verseny végén Valtteri Bottas autója füstölt el, emiatt be kellett küldeni a biztonsági autót a pályára. Az újraindítást követően harcolt egymással a két Ferrari, előbb Leclerc megelőzte csapattársát, ám a német visszatámadott, és az egyenesben összeütköztek. 

Az egyenesben Vettel Leclerc mellé került, majd balra húzta autóját, így eltalálta Leclerc kerekét, aki azonnal defektet kapott, és a némettel is ugyanez történt, és végül egyik Ferrari sem tudta folytatni a versenyt. A csapatrádión Vettel és Leclerc is kiabálni kezdett, természetesen mindketten a másikat hibáztatták az incidens miatt. 

A két pilóta viszonya eddig felhőtlen volt, azonban az eset után valószínűleg sok mindent meg kell beszélniük majd a csapattal… 

A futam után Vettel meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott az esetről, az interjú készültekor még nem tudott beszélni Leclerckel. 

Nem volt sok helyem a jobb oldalon, a kettes kanyarból jobban jöttem ki, megpróbáltam megelőzni őt a hármas kanyar felé. Ennyi” – mondta Vettel, aki elég frusztrált volt az újságírók előtt.

A kérdésre, úgy érzi-e, hogy egyformán hibásak a történtek miatt, a német így felelt: „Nyilvánvalóan a csapat számára sajnálatos, hogy nem tudtuk befejezni a versenyt, ez az elsődleges.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!