Friss hírek

Vettel szerint nincs igaza Verstappennek

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy érzi, Max Verstappen felháborodása egyáltalán nem jogos a Kínai Nagydíj időmérőjét követően.

Verstappen és Vettel között a Kínai Nagydíj időmérőjén történt nézeteltérés, amikor a német a kvalifikáció utolsó másodperceiben megelőzte a Red Bull pilótáját, aki szintén gyorskörére készült, ám a manőver miatt már nem ért fel időben. 

A holland pilóta már a csapatrádión hangot adott nemtetszésének, valamint az időmérőt követően is elmondta, hogy ilyet nem lehet csinálni

Hirdetés
 

Vettel azonban elmondta, úgy érezte, Verstappen nincs tisztában azzal, hogy már csak 10 másodpercük van felérni az új gyorskörre, így sietniük kellene. 

„Ha az egyenes végén vagy, ahogy én is, akkor elég nehéz a helyzet. A csapat mondta, hogy csak 10 másodpercünk van, hogy átszeljük a célvonalat, hogy még egyet próbálkozhassunk, ezért el kellett gondolkodnom” – nyilatkozta a német. 

A Ferrari versenyzője szerint ha Verstappen sietett volna, akkor mindannyian el tudták volna kezdeni időben a gyorskörüket, és nem lett volna szükség arra, hogy megelőzze őt. 

„Nem tudtam, hogy másoknak ezt nem mondták. Ha mindenki felgyorsított volna, ahogy én is, akkor mindannyiunknak sikerült volna. Én nyilvánvalóan priorizáltam ezen a ponton, hogy felérjek a körömre. Úgy éreztem, hogy a többiek nincsenek ezzel tisztában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel szerint nincs igaza Verstappennek
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!