Vettel szerint ütőképes lesz a Ferrari Monte-Carlóban

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel semmi okát nem látja annak, csapata, a Ferrari miért ne lehetne versenyképes a hétvégi Monacói Nagydíjon.


A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel semmi okát nem látja annak, csapata, a Ferrari miért ne lehetne versenyképes a hétvégi Monacói Nagydíjon.

Az olasz istálló nagy reményekkel vágott neki a legutóbbi, barcelonai megmérettetésnek, hiszen azt várta, új fejlesztéseinek hála sikerül közelebb kerülnie a Mercedeshez – ráadásul Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke is úgy nyilatkozott, győzelmet vár csapatától Spanyolországban.

A Ferrari ehhez képest nem remekelt – noha a versenyen győztes Max Verstappen mögött Kimi Räikkönen másodikként, Sebastian Vettel pedig harmadikként ért célba, nyers tempó tekintetében a maranellóiak nem tudtak közelebb férkőzni a Mercedeshez, sőt, a Red Bull is eléjük került.

A Spanyol Nagydíjat követő barcelonai teszten a Ferrari arra próbált választ találni, egykörös tempója miért maradt el a várakozásoktól, Sebastian Vettel pedig azt reméli, hétvégén, Monacóban már nem lesznek gondjaik.

„Azt hiszem, ez egy erős pálya lehet számunkra” – mondta a német.

„Tavaly nagyon versenyképesek voltunk, és szerintem sikerült fejlődnünk azokon a területeken, melyek fontosak Monacóban. Az autó a kerékvetőkön már jobban működik, ez pedig nagy segítség lehet Monacóban.”

Habár a Red Bull is javuló formát mutat, ráadásul nagy reményeket fűz a Renault új motorjához, melyet egyik versenyzője meg is kap hétvégén, Vettel egyelőre nem aggódik.

„Mi magunkkal törődünk. Olyan versenyképesek voltunk Spanyolországban, ahogy vártuk – kivéve a szombatot. Vasárnap erősek voltunk, csak az előzéssel bajlódtunk. Amikor sikerült előre jutnunk – ami nem sokszor fordult elő a versenyen –, akkor megmutattuk, hogy gyorsabbak vagyunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!