Friss hírek

Vettel szivárogtatta ki távozásának hírét?

Lapértesülések szerint a Ferrari és Sebastian Vettel még addig sem jutott el, hogy az esetleges új szerződés anyagi feltételeiről egyeztessenek. Azt pletykálják, maga Vettel szivárogtatta ki a sajtónak, hogy 2020 végén távozik a Ferraritól.

A maranellóiak kedden jelentették be, a négyszeres világbajnok szerződését nem hosszabbítják meg, így Vettel a 2020-as év végén távozik a Ferraritól – és lehet, hogy a Forma-1-ből is.

A hírről már hétfő este beszámoltak a német lapok – a Daily Mail című brit újság pedig azt írja, maga Vettel volt az, aki kiszivárogtatta az információkat.

„Úgy tudni, hogy az egyeztetésekkel még addig sem jutottak el, hogy a pénzről tárgyaljanak, mielőtt lefújták az egészet” – írja a Daily Mail.

Bár a kiadott közleményben arról írnak, közös döntés született, a brit lap szerint azonban inkább a Ferrari hátrált ki.

„Nem hisznek már Sebastianban” – idézi az újság egy olasz forrását.

A Daily Mail cikkében azt írja: „Ezután Vettel szivárogtatta hírt a német médiának hétfő este, ami arra kényszerítette a Ferrarit, hogy kedd reggel kiadjon egy hivatalos megerősítést.”

Azt egyelőre nem tudni, Vettel folytatja-e a versenyzést az F1-ben.

Bár egyes sajtóhírek szerint a McLaren Daniel Ricciardóval egyezett meg, az Auto Bild Motorsport értesülései szerint Vettel jó ideje egyeztet már a brit istálló csapatfőnökével, Andreas Seidllel, akit jól ismer még a BMW-Sauberes időkből. A lap szerint a német egy 1+1 éves, opciós szerződést írhat alá a 2021-től már Mercedes-motorokat használó istállóval.

Mindeközben úgy tudni, a Ferrari már csütörtökön bejelentheti, Carlos Sainz veszi át Vettel helyét a jövő évtől.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!