Friss hírek

Vettel szívesen lenne Hamilton csapattársa a Mercedesnél

Szívesen lenne Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél Sebastian Vettel, a német versenyző azonban természetesen izgatottan várja már, hogy jövőre csatlakozzon az Aston Martin csapatához.

Vettel még 2015-ben érkezett a Ferrarihoz a Red Bull Racingtől, és bár azóta többször is közel került a bajnoki címhez, végül egyszer sem sikerült elhódítania a trófeát a vörösök színeiben.

A Ferrari végül tavasszal jelentette be, nem hosszabbítja meg Vettel szezon végén lejáró szerződését, azóta pedig az is kiderült, a német a jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Pointnál folytatja.

A 33 éves Vettel nemrég a Corriere dello Sportnak adott hosszabb interjút – ebben beszélt az elmúlt időszak eseményeiről is.

„Gondoltam a pályafutásom befejezésére, de még van mit adnom ennek a sportnak, az Aston Martin ajánlata pedig jókor érkezett” – mondta Vettel a Corriere dello Sportnak.

„Régóta ismerem Lawrence Strollt és Otmar Szafnauert. Megkerestek a paddockban a lehetséges váltással kapcsolatban, így kezdődött az egyeztetés köztünk. Nem kell titkot csinálnom belőle.”

Mint ahogy abból sem csinál titkot Vettel, hogy a „románc” közte és a Ferrari között „véget ért”, ám ezért nem okolja a maranellóiakat.

„Nem akarom vádolni – az én kezemben van az autó, és ezzel a hozzáállással versenyzem 16 éves korom óta. 2017-ben volt a legjobb Ferrarim. Hiányzott némi erő az időmérőkön, de gyakran a Mercedes előtt voltunk. Voltak csúcspontok és hullámvölgyek is.”

Vettelt Max Verstappen véleményéről is megkérdezték, aki nemrég azt találta mondani, a jelenlegi mezőny 90 százaléka képes lenne győzni Lewis Hamilton helyében.

„Szerintem nehéz megmondani, hogy ez így van-e” – mondta diplomatikusan a Ferrari pilótája.

„A Mercedes versenyautója nagyszerű, a csapat hihetetlenül erős, Lewis pedig learatja a babérokat. Néhány más versenyző biztosan sikeres lenne az ő helyében. De azt el kell mondani, hogy Lewis minden egyes versenyhétvégén megcsinálja, és ez a precizitás az ő erőssége.”

Vettel jövőre az Aston Martinnál folytatja, a vállalatot pedig részben a Mercedes-főnök Toto Wolff birtokolja, a csapat pedig a Mercedes erőforrásait használja majd jövőre is. Joggal merül tehát fel a kérdés, Vettel versenyezne-e az ezüstnyilak színeiben Hamilton csapattársaként?

„Ha esélyem lenne vezetni a Mercedesnél, nem mondanék nemet” – mondta a német pilóta.

„Jelenleg nincs olyan versenyző, aki nemet mondana a Mercedesnek, én pedig határozottan készen állnék összeállni Lewisszal. Erről őt is meg kellene kérdezni, de szerintem ő is szívesen lenne egy csapatban velem. Nagy a tisztelet kettőnk között.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!