Vettel: Szombaton még gyorsabbak leszünk! - F1VILÁG.HU

Vettel: Szombaton még gyorsabbak leszünk!

Remek formában, egy első hellyel kezdte a Monacói Nagydíj hétvégéjét a világbajnoki tabella éllovasa, Sebastian Vettel.

A Ferrari versenyző a délelőtti edzésen a második leggyorsabb volt, délután azonban fél másodperces előnnyel a mezőny előtt zárt.

A német azt mondja, biztos benne, hogy a hétvége hátralévő részében tovább gyorsulhatnak.

„Szombaton még jobbak leszünk!”

– mondta magabiztosan a négyszeres világbajnok a csütörtöki tréningek után.

„Délelőtt talán kicsit heves voltam, többször hozzáértem a korláthoz. Délután jobban mentek a dolgok, viszont még sok a tennivalónk. Alapvetően viszont élvezetes vezetni az autót itt, mert idén gyorsabbak vagyunk. A szélesebb autók miatt a gyors irányváltások különösen észrevehetőek az Uszodánál. Itt háromszor is megpusziltam a korlátot.”

„Nem tudom, hogy ez a tempó elég lesz-e a pole-hoz, de sikerült jó ritmust elkapnom, és folyamatosan javítottunk a beállításokon. Fontos lesz, hogy tiszta kört tudjunk futni, mert erre itt soha nincs garancia. Elégedett vagyok, az autó jól működött.”

Vettel hozzátette, nem pihenhetnek, hiszen rengeteg munka vár még rájuk az időmérő előtt.

„Holnap ugyan nincs szabadedzés, de nem lesz szabadnapom. Rengeteg adaton kell átrágnunk magunkat, finomhangolnunk kell a dolgokat. Azt gondolom, tudjuk, hogyan tehetnénk gyorsabbá a Ferrarit.”

[su_highlight background=”#ab0c00″ color=”#ffffff”]VISSZAVÁG A MERCEDES[/su_highlight]

Miközben a Ferrari remekelt, a Mercedes sokat küszködött csütörtökön: a német istálló a beállításokkal ment el rossz irányba délután, Vettel azonban biztos benne, szombaton ismét erősek lesznek.

„Nem tudom, mi volt a Mercedesszel. Furcsa volt ennyire hátul látni őket, biztosan vannak okai ennek. Arra számítok, hogy szombaton már ütőképesek lesznek, akárcsak a Red Bull versenyzői. Általában a Mercedes nincs ennyire hátul, és délelőtt még a szokott helyükön voltak. Szóval gyanítom, visszatérnek szombaton.”

[su_slider source=”media: 46480,46472,46473,46474,46475,46476,46469,46467″ limit=”100″ link=”lightbox” title=”no” pages=”no”]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!