Vettel „szomorú” Räikkönen távozása miatt

Fotó: Singapore GP Media
Sebastian Vettel, Ferrari at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Preparations, Marina Bay Circuit, Singapore, Thursday 13 September 2018.

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel bevallotta, „szomorú”, hogy Kimi Räikkönen az idei szezon végén távozik a csapattól, ugyanakkor úgy gondolja, nagyszerű, hogy egy olyan fiatal tehetség, mint Charles Leclerc lehetőséget kap a maranellóiaktól.

A Ferrari a héten jelentette be, hogy Räikkönen helyét 2019-ben Leclerc veszi át.

Vettel és Räikkönen köztudottan remekül kijönnek egymással, a német nemrég azt mondta, nem is kívánhatna magának jobb csapattársat.

Éppen ezért érthető, ha Vettel egy kicsit „szomorú”, hogy a „Jégember” távozik Maranellóból.

„A legfontosabb dolog, hogy tiszteljétek egymást csapattársakként” – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

„A ’bullshit’ szintje Kimivel abszolút nulla volt már kezdettől fogva. Természetesen más lesz jövőre. Mindenki más, eltérő lesz a dinamika, de szerintem Charles egy remek srác, és remélem, jól beilleszkedik majd.”

Vettel szerint nem kétséges, hogy Leclerc megérdemli a helyét a Forma-1-ben, és elismeri, jó dolog, hogy lehetőséget kap egy olyan csapattól, mint a Ferrari.

„Ez egy kiváló lehetőség számára. Ha gyors és tehetséges vagy, a kor nem számít. Szerintem megérdemli a helyét az F1-ben, és az is nagyszerű, hogy lehetőséget kap egy nagycsapatnál. A telefonszáma még nincs meg, de ha találkozom vele, váltunk majd egymással néhány szót – és bőven lesz alkalmunk arra a jövőben, hogy telefonszámot cseréljünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!