Vettel: Szót fogadok a csapatnak, ha lesz értelme!

TEST T1 BARCELLONA - VENERDì 21/02/20 - SEBASTIAN VETTEL Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Kétségkívül furcsa idény vár Sebastian Vettelre és a Ferrarira 2020-ban, hiszen annak tudatában vágnak neki a szezonnyitó Osztrák Nagydíjnak, hogy tudják, útjaik különválnak az év végén.

A Ferrari májusban jelentette be, nem hosszabbítja meg Vettel év végén lejáró szerződését, így a négyszeres világbajnok az idei szezont követően távozik a csapattól.

Bár a bejelentéskor Mattia Binotto csapatfőnök úgy fogalmazott, közös döntés született, Vettel az Osztrák Nagydíj helyszínén, Spielbergben újságírói kérdésre elárulta, valójában el sem jutottak a tárgyalásokig, a Binottótól kapott telefonhívás pedig valósággal sokkolta őt.

Mindezek tudatában jogosan merül fel a kérdés, vajon Vettel mennyire lesz kezesbárány az előttünk álló idényben, és adott esetben mennyire lesz hajlandó segíteni csapattársát, Charles Leclerc-t.

„Az igazság az, hogy én mindig próbáltam beilleszkedni egy csapatba, és ugyanez volt a helyzet a Ferrarinál is” – mondta Vettel csütörtökön.

„Nyilván az ember szeretne eredményes lenni a pályán, és a saját eredményeire összpontosít, ám végső soron a csapatért is versenyez.”

„Az idei évvel kapcsolatban nehéz válaszokat adni, hiszen nem tudjuk, milyen típusú idény áll előttünk. Nem tudjuk, mennyire leszünk versenyképesek, és a többi.”

„De ha úgy adódik, és van is értelme, akkor szerintem számíthatnak arra, hogy mindkét versenyző kisegíti majd egymást. Szerintem ennek semmi köze a tényhez, hogy a szerződésem lejár, és el fogom hagyni a csapatot.”

„Viszont ahogy már mondtam, nyilván magadért versenyzel. Szóval nem fogom megkönnyíteni Charles dolgát a pályán azzal, hogy elengedem magam mellett. Korábban is harcoltunk egymással, és ez így lesz a folytatásban is.”

Bár a Ferrari részéről meglehetősen lemondóan nyilatkoztak a 2020-as szezonról, Vettel azt mondja, korai még temetni az évet úgy, hogy egy versenyt sem teljesítettek. A német viszont elismeri, amióta ő a csapatnál van, a maranellóiak nem tudtak olyan autóval előrukkolni, mellyel legyőzhették volna a Mercedest.

„Amióta csatlakoztam, mindent megpróbáltunk közösen, hogy a bajnoki címért harcoljunk, és szerintem ezt meg is tettünk néhányszor. A világbajnokságot viszont nem nyertük meg, szóval ebből a szempontból elmondható, hogy elbuktam, elbuktunk.”

„Nyilvánvalóan egyértelmű célokat tűztünk ki. És az igazság az, hogy mostanáig nem sikerült elérnünk ezeket. De még előttünk áll ez az idény.”

„Mivel ez egy furcsa idény, nem lesznek rajongók sem, szerintem lehetetlen megmondani, mire számíthatunk. Szóval szerintem korai volna bárkit is leírni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS