Vettel Szuzukában van, fontos küldetéssel érkezett - F1VILÁG.HU

Vettel Szuzukában van, fontos küldetéssel érkezett

Fekete-sárga színben pompáznak majd a szuzukai versenypálya kerékvetői a 2-es kanyarban, így támogatva Sebastian Vettel legújabb biodiverzitási projektjét.

A négyszeres Forma-1-es világbajnok szívügyének tekinti a környezetvédelmet, és különösen visszavonulása óta fordít nagyon nagy hangsúlyt a témára. Vettel nemrég Japánba utazott, hogy a szuzukai versenypályával közösen elindítsák a „Zümmögő kanyar” nevű projektet. A japán versenypálya 2-es kanyarjában fekete-sárgára színezték a kerékvetőket, a versenyhelyszínen emellett 11 rovarhotelt is felállítanak – méghozzá az első szektor közepén.

„Mindannyian ismerünk egy nagyon híres rovart, a méhet. A méh sárga és fekete, és tökéletes nagykövetünk ebben a projektben” – fogalmazott Vettel. „Az elképzelés az, hogy felhívjuk a figyelmet a biodiverzitás fontosságára, mert az nem csupán a méhek, hanem az összes többi rovar számára is fontos.”

„A méhet nagykövetként használjuk, és segíteni fog bennünket abban, hogy hangsúlyozzuk ezt a nagyon fontos üzenetet.”

Vettel az összes F1-es versenyzőt és csapatfőnököt meginvitált a projekt megnyitójára, amit csütörtök délután tartanak majd.

„Nagyon izgalmas, rengeteg munka és szenvedély ment ebbe a projektbe, és nagyszerű, hogy mindenki velünk van” – fogalmazott a négyszeres világbajnok. „Jó visszatérni Szuzukába, és remélhetőleg ez még csak a kezdete egy kezdeményezésnek és projektnek szerte a világon, mely több sárga-fekete kerékvetőt eredményez majd a versenypályákon, és több élőhelyet biztosít a rovaroknak.”

„A változatosságot nemcsak az emberekben, hanem a természetben is ünnepelnünk kell, meg kell védenünk. Ez nagyon közel áll a szívemhez, ez az, amit hangsúlyozni szeretnék, és amire fel akarom hívni a figyelmet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!