Vettel: Több türelemre van szükségem - F1VILÁG.HU

Vettel: Több türelemre van szükségem

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, az Aston Martin versenyzője úgy gondolja, már egyre inkább sikerül hozzászoknia új versenygépéhez, azonban továbbra is hiányzik számára az a magabiztosság, ami a maximum teljesítményhez szükséges.
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21

Vettel az Emilia-Romagna Nagydíj szombati időmérő edzésén nem jutott tovább a Q3-ba, míg csapattársa, Lance Stroll a 10. helyen zárt. A német pilóta így csupán a 13. rajtkockát szerezte meg, ami miatt egyáltalán nem boldog, de tisztában van vele, hogy nagyon szoros a középmezőny. 

„Nyilvánvalóan a középmezőnyben vagyunk, ami nagyon szoros, szóval néhány tizedmásodperc nagy különbséget jelent” – nyilatkozta Vettel. „Elégedettebb voltam az autóban ülve, de még mindig hiányzik az az utolsó darabnyi magabiztosság. Összességében úgy érzem, egyre jobb. Ahogy mondtam, nagyon szoros, szóval majd vasárnap meglátjuk.”

Egyelőre bizonytalan az időjárás vasárnapra, elképzelhető, hogy esni fog az eső az imolai versenyen – Vettel ebben bízik. 

„Talán esni fog, ami segíthet nekünk” – mondta, majd hozzátette, nagyon szeretné már, hogy a határon autózhasson az Aston Martin versenygépével. 

„Nyilvánvalóan nem vagyok nagyon türelmes, szóval nem akarok várni. De sokkal jobb már a helyzet. Egy olyan pályán, mint ez, maximális magabiztosságra van szükséged, hogy mindent ki tudj hozni az autóból.”

„Még nem tartok itt, de ez még csak a második verseny, szóval úgy gondolom, kicsit türelmesebbnek kell lennem” – folytatta. 

A négyszeres világbajnok elmondta, azért alkalmazkodik nehezen az új autóhoz, mert nagy különbségek vannak a Ferrarihoz képest – ám bízik benne, hogy hamarosan már teljesen hozzászokik az Aston Martinhoz. 

„Az autó eléggé különbözik attól, amit korábban vezettem. Van néhány dolog manapság a gumikkal, hogy hogy állítod be az autót, stb, amelyek a nagy eltérést okozzák. Szóval ezért gondolom azt, hogy kicsit tovább tart [alkalmazkodni az autóhoz], mint általában.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!