Vettel többet várt első szezonjától az Aston Martinnál - F1VILÁG.HU

Vettel többet várt első szezonjától az Aston Martinnál

HIRDETÉS
Nagy reményekkel várja a 2022-es Forma-1-es szezont Sebastian Vettel, a német versenyző azonban elismerte, többet várt az Aston Martinnál eltöltött első idényétől.
Action, Circuit Zandvoort, GP2113a, F1, GP, Netherlands
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21

Vettel a Ferraritól szerződött át a silverstone-i istállóhoz, a csapat azonban az előzetes várakozásokkal ellentétben jobbára csak a középmezőnyben tudott harcolni 2021-ben.

Vettel végül 42 megszerzett ponttal a 12. helyen zárta az idényt, nemrég pedig bevallotta, bár öröm volt együtt dolgozni az Aston Martinnal, jobb eredményekre számított.

Amikor a négyszeres világbajnokot arról kérdezték, olyanra sikeredett-e az első éve az Aston Martinnal, mint amilyenben reménykedett, amikor csatlakozott a csapathoz, így felelt: „Igen is, meg nem is. Azt gondolom, a csapat nagyszerű. Nagyon élvezem a munkát velük, és igazán nagy változást is jelentett.”

„Az eredmények tekintetében viszont nem a válaszom. Az egész csapat és én is többet vártunk. Azt gondolom, elég rosszul érintettek bennünket a szabályváltozások, mivel a csapat nagyszerű autóval rendelkezett 2020-ban, 2021-ben viszont nem. Szóval megtettük, ami tőlünk telt.”

A nagy akarásnak pedig meg is lett az eredménye: Vettel mutatta be a legtöbb előzést 2021-ben, és meg is jutalmazták őt egy trófeával az idény végén.

„Hosszú év volt sok előzéssel. Nyilván voltak olyan időmérőink, amik nem alakultak túl jól, és a versenyen kellett felzárkóznunk – olykor nagyobb sikerrel jártunk. Élveztem. A középmezőny nagyon szoros volt, és a Fernandóval [Alonso] vívott küzdelem különleges volt. Jó ideje nem csatáztunk már, így visszajöttem az emlékek. Legutóbb akkor harcoltunk, amikor a világbajnoki címért voltunk versenyben.

2022-ben teljesen megváltoznak a Forma-1 szabályai, Vettel pedig azt reméli, sikerül jobb eredményeket elérniük idén.

„Szórakoztató volt, de nyilván a célunk az, hogy 2022-ben előrébb legyünk a mezőnyben, és komolyabb trófeákért harcoljunk. Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek, de nyilván nagy reményeket fűzünk 2022-höz az új autóval, az új szabályokkal. A csapat fejlődik, és egyre erősebb lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!