Vettel: Továbbra is nagy a Mercedes előnye

GP CANADA F1/2019 - VENERDÌ 07/06/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel pitwall
Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője határozottan úgy gondolja, hogy a Mercedes előnye továbbra is jelentős, hiába előzték meg őket a Kanadai Nagydíj második szabadedzésén.

Charles Leclerc vezetésével a Ferrarik végeztek az élen a pénteki második szabadedzésen Kanadában, azonban Vettel szerint ebből az eredményből semmire nem szabad következtetni. 

„Nem mi vagyunk a leggyorsabbak” – mondta Vettel a pénteki szabadedzéseket követően.

„Tudom, hogy az eredmények tekintetében, ha megnézzük az egykörös teljesítményeket, akkor úgy tűnhet, de azt hiszem, még mindig jelentős lemaradásban vagyunk a Mercedeshez képest.

„Nyilvánvalóan a mai nem a legátláthatóbb edzés volt, mert voltak, akik problémákkal küzdöttek” – folytatta a német.

Vettel hozzátette, tudják, hogy milyen módosításokat szeretnének végrehajtani az autón, így bíznak benne, hogy az időmérőre javítani tudnak a teljesítményükön. 

„Még az autó sem úgy viselkedik, ahogy akarom, szóval van néhány dolog, amit ki akarunk próbálni – de nem mondanám, hogy előhúzunk egy varázskártyát, szóval majd meglátjuk.”

A német pilóta az első szabadedzés végén megpördült a Ferrarival, és elmondta, küszködtek a tapadással, ám ezzel nem voltak egyedül a mezőnyben. 

„Érdekes edzés volt. Nyilván elég csúszósan kezdtük, de úgy gondolom, hogy a pálya javulni fog egész hétvégén, szóval ez kulcsfontosságú lesz. Meglátjuk, a mai nap nem volt jó az abroncsok szempontjából, mert nem tartottak túl sokáig, de lássuk, mit hoz a szombat.”

„Összességében úgy gondolom, nem volt túl rossz a helyzet, de javulnunk kell, ha a vasárnapi versenyre egy nagyon jó pozícióba szeretnénk kerülni.”  

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS