Vettel: Továbbra is nagy a Mercedes előnye

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője határozottan úgy gondolja, hogy a Mercedes előnye továbbra is jelentős, hiába előzték meg őket a Kanadai Nagydíj második szabadedzésén.

Charles Leclerc vezetésével a Ferrarik végeztek az élen a pénteki második szabadedzésen Kanadában, azonban Vettel szerint ebből az eredményből semmire nem szabad következtetni. 

„Nem mi vagyunk a leggyorsabbak” – mondta Vettel a pénteki szabadedzéseket követően.

Hirdetés
 

„Tudom, hogy az eredmények tekintetében, ha megnézzük az egykörös teljesítményeket, akkor úgy tűnhet, de azt hiszem, még mindig jelentős lemaradásban vagyunk a Mercedeshez képest.

„Nyilvánvalóan a mai nem a legátláthatóbb edzés volt, mert voltak, akik problémákkal küzdöttek” – folytatta a német.

Vettel hozzátette, tudják, hogy milyen módosításokat szeretnének végrehajtani az autón, így bíznak benne, hogy az időmérőre javítani tudnak a teljesítményükön. 

„Még az autó sem úgy viselkedik, ahogy akarom, szóval van néhány dolog, amit ki akarunk próbálni – de nem mondanám, hogy előhúzunk egy varázskártyát, szóval majd meglátjuk.”

A német pilóta az első szabadedzés végén megpördült a Ferrarival, és elmondta, küszködtek a tapadással, ám ezzel nem voltak egyedül a mezőnyben. 

„Érdekes edzés volt. Nyilván elég csúszósan kezdtük, de úgy gondolom, hogy a pálya javulni fog egész hétvégén, szóval ez kulcsfontosságú lesz. Meglátjuk, a mai nap nem volt jó az abroncsok szempontjából, mert nem tartottak túl sokáig, de lássuk, mit hoz a szombat.”

„Összességében úgy gondolom, nem volt túl rossz a helyzet, de javulnunk kell, ha a vasárnapi versenyre egy nagyon jó pozícióba szeretnénk kerülni.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: Továbbra is nagy a Mercedes előnye
Wolff a koncepcióváltásról: Egy emeletes buszt is lemásolnánk, feltéve, hogy gyors!
Haraggal váltak el? Hamilton reagált az edzőjével való szakításra!
Perez: Van aggodalom a Red Bullnál is a megbízhatóság miatt
Az Alpine sportigazgatója változtatna az Alonsón is kifogó szabályon

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!