Friss hírek

Vettel továbbra sem érti a büntetését: „Legközelebb nem leszek ennyire jó fiú!”

Az Aston Martin német versenyzője, Sebastian Vettel továbbra sem érti, miért kapott rajtbüntetést a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon. A német úgy gondolja, ő volt az egyetlen „jó fiú” az adott szituációban, mégis őt büntették.

Vettel a spielbergi időmérő második szakaszában épp gyorskörére készült, amikor előtte feltorlódtak a riválisok, ezért végül nem is tudott elmenni mért körre, ráadásul akaratán kívül akadályozta az épp gyorskörön lévő, és a Q3-ba bejutni szándékozó Fernando Alonsót.

Az Aston Martin versenyzője végül 3 rajthelyes büntetést kapott feltartás miatt, miközben az előtte szükségtelenül lassan haladó Carlos Sainzot és Valtteri Bottast nem büntették meg.

Pedig Michael Masi versenyigazgató még a versenyhétvége során kiküldött tájékoztatójában figyelmeztette a pilótákat, a pálya utolsó két kanyarjában – főleg a balesetveszély miatt – tilos szükségtelenül lassan haladni annak érdekében, hogy helyet csináljanak maguknak gyorsköreikhez.

Sebastian Vettel továbbra sem érti, miért őt büntették meg az eset miatt.

„Azt mondják, semmi rosszat nem csináltam. Szóval nem értem, miért büntettek meg. Egy kicsit furcsa, nem?” – mondta a négyszeres világbajnok.

Vettel azt mondja, amikor a spielbergi pálya 9-es és 10-es kanyarjáról egyeztettek a versenyzőtársakkal és a versenyigazgatóval, „semmi sem volt papírra vetve, de a versenyigazgatói jegyzet megemlítette” a dolgot.

A német versenyző csalódott, mert természetesen nem szándékosan akadályozta Alonsót, egész egyszerűen őt is feltartották. Azt mondja, legközelebb biztosan nem lesz ennyire előzékeny, és inkább megszegi a versenyzők közti megállapodást, és elmegy az előtte lassan haladó autók mellett.

„Szerintem én voltam az egyetlen jó fiú, szóval a továbbiakban talán kevésbé leszek az.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!