Friss hírek

Vettel: Tudom, hogy jobb vagyok ennél!

Fotó: Scuderia Ferrari
Nehezen indult számára a 2019-es szezon, Sebastian Vettel azonban azt mondja, magabiztosan várja a kínai versenyhétvégét, tudja ugyanis, hogy tud jobban teljesíteni az eddig látottaknál.

A német versenyző az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a 4. helyen ért célba, majd a bahreini versenyt végigszenvedte, és végül az 5. pozícióban intette le a kockás zászló.

A szezon második versenyhétvégéjén ráadásul képtelen volt tartani a lépést csapattársával, Charles Leclerckel, akit egy műszaki hiba fosztott meg végül a győzelemtől.

Vettel azt mondja, tisztában volt azzal, hogy az ifjú monacói érkezése új kihívásokat jelent számára, annak azonban örül, hogy amikor neki nem, csapattársának jól megy a szekér.

„Azt hiszem, a szezon előtt is elmondtam már, hogy ő másvalaki, szóval új és eltérő kihívást jelent majd. Én mindig tiszteletet mutattam akkor, amikor mások jól szerepeltek – mint ahogy tette ő Bahreinben” – mondta a német versenyző.

„A saját teljesítményemmel nem voltam megelégedve, mint ahogy az autóval kapcsolatos érzéseimmel, illetve a tesztekkel sem. Tudom, hogy lehetek jobb, és tudom, hogy sok versenyünk van arra, hogy ezt bizonyítsam. De amikor én nem vagyok topformában, jó, hogy ő igen.”

Vettel azt mondja, a szezon első két versenyén nem volt olyan az autó alatta, mint a barcelonai teszteken.

„Meglepetés volt, amikor megérkeztünk Ausztráliában, az autó pedig közel sem volt olyan, mint Barcelonában – nagyon instabil volt. A bahreini körülmények szerintem elég trükkösek voltak, és mindenki küszködött a széllel, és a többi… Meglepődtünk, hogy gyorsabbak voltunk a többieknél az egyenesekben, főleg, hogy Ausztráliában le voltunk maradva. Majd meglátjuk, hogy itt, Kínában hol végzünk.”

A négyszeres világbajnok a Bahreini Nagydíj után egy napot tesztelt a Ferrarival a szahíri pályán, elmondása szerint pedig itt lehetősége volt arra, hogy kipróbáljon bizonyos dolgokat.

„Hasznos volt körözni az autóval. Azt gondolom, tanultunk is valamit a viselkedéséről, amire talán nem volt lehetőségünk Barcelonában, mert ott még más dolgokra figyeltünk. És az a helyzet, hogy Barcelonában az autó viselkedése nagyon erős volt. Szóval remélhetőleg ezen a hétvégén jobban ráérzek majd.

„Már Bahreinben is sokkal jobb volt a helyzet, és a teszten lehetőségem volt arra, hogy kipróbáljak néhány dolgot.”

„Kínában mindent jól kell csinálnunk. Rendkívül szoros az élmezőny. Arra számítok, hogy a Red Bull is közelebb lesz, mint Bahreinben volt – nem vagyok biztos abban, hogy mi történt ott. De arra számítok, hogy szoros lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!