Vettel tüntetőleg az overallra húzta az alsónadrágot

Nemcsak Lewis Hamilton idegeit borzolta az FIA Miamiban a Forma-1 bizonyos, a biztonságot érintő szabályainak szigorúan vételével: a tűzálló alsónadrág használata miatt Sebastian Vettel is tartott egy vicces demonstrációt.

Bár az alsónadrágra és az ékszermentességre vonatkozó szabály nem újkeletű az autósportban, az utóbbi évtizedekben a sport elhanyagolta azok ellenőrzését, a versenyzők pedig a betartásukat. Az ékszerhasználatra vonatkozó tilalom – ami tűz esetén vagy a mentések során óvhat meg komolyabb sérülésektől – elsősorban Hamiltont érinti kellemetlenül, aki fülbevalóját és orrpiercingjét nem tudja egy kattintással kivenni, így a Monacói Nagydíjig kapott haladékot azok eltávolítására.

A német Auto Motor und Sport szaklap értesülései szerint az FIA már a szabályszegésért járó szankciókat is lefektette: ha egy versenyzőt ékszer viselésén kapnak a versenyautóban, akkor az első alkalom után, 50 000 euró, a második után 100 000 euró pénzbírságot róhatnak ki rá, a harmadik esetet követően pedig 250 000 eurós büntetés mellett már pontlevonással is sújthatják.

A másik szigorítás azonban már szélesebb körben váltott ki ellenérzéseket a paddockban, hiszen a versenyzők többsége eddig elismerten nem tűzálló alsónadrágot hordott, a továbbiakban viszont már ezt is megkövetelik és ellenőrzik majd az illetékesek. Ahogy Hamilton az ékszerek kapcsán lépett fel tüntetőleg – nyolc gyűrűvel, négy nyaklánccal és három karórával felszerelkezve ült be a pénteki sajtótájékoztatóra –, úgy Vettel a gatyaviselés kapcsán tett így, amikor pénteken egy rövid időre úgy jelent meg a paddockban, hogy szürke alsóneműjét Aston Martin-os versenyzői overalljának tetejére húzta fel.

„Csak kifigurázás volt. Nem igazán érdekel a dolog, de vicces, hogy erről kell beszélgetnünk” – idézi a Motorsport a performanszról nyilatkozó németet.

Vettel szerint eközben megalapozott az aggodalom, hogy a Miami Nagydíj versenye már nem lesz annyira szórakoztató, mint az ő kívül hordott alsónadrágja, ugyanis az edzések tapasztalatai alapján az előzés nem lesz egyszerű: „Ha versenyezni akarunk egymással, ahhoz egymás mellé kell kerülnünk, márpedig jelenleg csak egyetlen íven lehet haladni a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!