Vettel tüntetőleg az overallra húzta az alsónadrágot - F1VILÁG.HU

Vettel tüntetőleg az overallra húzta az alsónadrágot

HIRDETÉS
Nemcsak Lewis Hamilton idegeit borzolta az FIA Miamiban a Forma-1 bizonyos, a biztonságot érintő szabályainak szigorúan vételével: a tűzálló alsónadrág használata miatt Sebastian Vettel is tartott egy vicces demonstrációt.
Helmets, portrait, Albert Park, GP2203a, F1, GP, Australia
Sebastian Vettel, Aston Martin, settles into his seat

Bár az alsónadrágra és az ékszermentességre vonatkozó szabály nem újkeletű az autósportban, az utóbbi évtizedekben a sport elhanyagolta azok ellenőrzését, a versenyzők pedig a betartásukat. Az ékszerhasználatra vonatkozó tilalom – ami tűz esetén vagy a mentések során óvhat meg komolyabb sérülésektől – elsősorban Hamiltont érinti kellemetlenül, aki fülbevalóját és orrpiercingjét nem tudja egy kattintással kivenni, így a Monacói Nagydíjig kapott haladékot azok eltávolítására.

A német Auto Motor und Sport szaklap értesülései szerint az FIA már a szabályszegésért járó szankciókat is lefektette: ha egy versenyzőt ékszer viselésén kapnak a versenyautóban, akkor az első alkalom után, 50 000 euró, a második után 100 000 euró pénzbírságot róhatnak ki rá, a harmadik esetet követően pedig 250 000 eurós büntetés mellett már pontlevonással is sújthatják.

A másik szigorítás azonban már szélesebb körben váltott ki ellenérzéseket a paddockban, hiszen a versenyzők többsége eddig elismerten nem tűzálló alsónadrágot hordott, a továbbiakban viszont már ezt is megkövetelik és ellenőrzik majd az illetékesek. Ahogy Hamilton az ékszerek kapcsán lépett fel tüntetőleg – nyolc gyűrűvel, négy nyaklánccal és három karórával felszerelkezve ült be a pénteki sajtótájékoztatóra –, úgy Vettel a gatyaviselés kapcsán tett így, amikor pénteken egy rövid időre úgy jelent meg a paddockban, hogy szürke alsóneműjét Aston Martin-os versenyzői overalljának tetejére húzta fel.

„Csak kifigurázás volt. Nem igazán érdekel a dolog, de vicces, hogy erről kell beszélgetnünk” – idézi a Motorsport a performanszról nyilatkozó németet.

Vettel szerint eközben megalapozott az aggodalom, hogy a Miami Nagydíj versenye már nem lesz annyira szórakoztató, mint az ő kívül hordott alsónadrágja, ugyanis az edzések tapasztalatai alapján az előzés nem lesz egyszerű: „Ha versenyezni akarunk egymással, ahhoz egymás mellé kell kerülnünk, márpedig jelenleg csak egyetlen íven lehet haladni a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!