Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel úgy érzi, erős csomagjuk lesz Mexikóban

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel abban bízik, elég erős csomagjuk van ahhoz, hogy a hétvégi Mexikói Nagydíjon a győzelemért szálljanak harcba.

A német versenyző Japánban a pole pozícióból rajtolhatott, ám a gyenge start után végül nem tudott győzni Suzukában.

A mexikói versenypályán a Ferrari újra erős lehet, Vettel azonban meglehetősen visszafogottan nyilatkozott esélyeikről csütörtökön.

Amikor a négyszeres világbajnokot arról kérdezték, a Ferrari favoritként várhatja-e a hétvégét, így felelt: „Nem tudom… Nyilván lehet nézni magát a pályát, illetve az egyeneseket, és mi nyilván elég erősek voltunk az egyenesekben a legutóbbi versenyeken. Viszont rengeteg kanyar is van itt, ráadásul ez nem azon pályák egyike, ahol a hatékonyság olyan sokat számít.”

„Nekünk elég hatékony autónk van, de ennek előnyeit talán nem tudjuk majd annyira kihasználni, szóval majd meglátjuk, hogyan kezeljük a kanyargós részeket, mert bizonyos típusú kanyarok a gyengeségünknek számítottak. De majd meglátjuk.”

„Ezen a pályán főleg a lassú kanyarokra összpontosítunk, nem pedig arra, hogy minél több leszorítóerőt tegyünk az autóra. Próbáljuk megtalálni a megfelelő beállításokat, a megfelelő egyensúlyt, és nyilván a legjobb tapadást elérni. Másfelől viszont az autó kezelhetősége, az önbizalom, a gumik megóvása, megfelelő működtetése szintén nagyon fontos. Komoly jelentőségük van ezeknek egy körön, az időmérőn, és persze a futamon is óvni kell az abroncsokat.”

Vettel hozzátette, úgy érzi, erős csomaggal rendelkeznek, így esélyesek lehetnek Mexikóban.

„Nem tudom megjósolni, mi fog történni, de magabiztos vagyok, mert szerintem erős csomagunk van. Van olyan része a pályának, ami a kezünkre játszhat, persze más szakaszok nehezek lehetnek, de majd meglátjuk, hogy alakul. Az időjárás is szerepet játszhat hétvégén, szóval majd kiderül, mi lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!