Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Vettel úgy érzi, győzhetett volna Abu Dhabiban

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Vettel úgy érzi, győzhetett volna Abu Dhabiban

Sebastian Vettel csalódottságának adott hangot az Abu Dhabi Nagydíjat követően – amit már az első körben feladni kényszerült egy jobb hátsó defekt miatt – mert úgy érzi, simán megnyerhette volna a futamot.


Sebastian Vettel csalódottságának adott hangot az Abu Dhabi Nagydíjat követően – amit már az első körben feladni kényszerült egy jobb hátsó defekt miatt – mert úgy érzi, simán megnyerhette volna a futamot.

A Red Bull német versenyzője kiválóan kapta el a rajtot, első pozíciója egy pillanatig sem volt veszélyben, ám a második kanyarban megpördült egy jobb hátsó defekt miatt.

Bár még vissza tudott térni a bokszba, autója olyannyira megrongálódott, hogy szerelői nem engedhették vissza a pályára, így az idei évben először kellett feladnia egy megmérettetést, ami igencsak mélyen érintette, tudván azt, hogy jó esélye lett volna a győzelemre.

„Az első kanyar kijáratánál minden a legnagyobb rendben volt, azonban amint elkezdtem bevenni a második ívet, valamit éreztem és a dolgok rosszra fordultak, egyszerűen nem tudtam elkerülni a megpördülést” – mondta az idei világbajnok a BBC-nek.

„Bár mindent megtettem, képtelen voltam megfogni az autót. Miközben hajtottam vissza a bokszba, annyira tönkretettem a felfüggesztésem, hogy már nem tudtam folytatni a küzdelmet.”

„Addig a pontig nagyon jó volt a rajtunk, elégedett voltam az autóval. Nagyon nehéz így megmondani, hogy mennyire voltunk gyorsak, hiszen Marknak (Webber) egy nehéz futama volt. Mindezek ellenére jól teljesített, így azt gondolom, hogy autónk kiválóan ment.”

„Másrészről pedig nem lehet elmenni azon tény mellett, hogy Lewis (Hamilton) és Fernando (Alonso) teljesítménye nagyon erős volt.”

„Szerintem lett volna esélyünk, de nagyon nehéz itt állni és arról beszélni, hogy mi lehetett volna, ha. Végül nem jutottunk el odáig, mivel már azonnal kiestünk, az első körben.”

Vettel azt is hozzátette, hogy csapatának minél előbb meg kell találnia az okát annak, hogy miért kapott defektet már az első körben.

„Úgy tűnik, hogy már a kijáratnál csökkent a guminyomás. A gumi már lapos volt, mikor az első kanyarhoz érkeztem. Azt nem tudom, hogy miért. Nem csináltam mást, mint bármely másik kanyarban, így meg kell értenünk, mi okozta a defektet” – magyarázta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!