Friss hírek

Vettel úgy érzi, még harcban van a vb-címért

Bár az elmúlt két futamon kiesett, és tovább nőtt a hátránya a bajnokságban, Sebastian Vettel úgy érzi, minden esélye megvan arra, hogy harcba szálljon ellenfeleivel, és megszerezze a bajnoki címet a szezon hátralévő részében.

Bár az elmúlt két futamon kiesett, és tovább nőtt a hátránya a bajnokságban, Sebastian Vettel úgy érzi, minden esélye megvan arra, hogy harcba szálljon ellenfeleivel, és megszerezze a bajnoki címet a szezon hátralévő részében.

A Red Bull Racing német versenyzője hihetetlen pechsorozaton van túl, hiszen nem elég, hogy a július végi Magyar Nagydíjon egy felfüggesztéshiba miatt kiesett, a múlt hétvégi Európa Nagydíjat sem fejezte be, ahol a hétvége során kétszer is elfüstölt a motorja.

Vettel ezzel visszacsúszott a bajnokság negyedik helyére, ám lemaradása csak 25 pontra nőtt a listavezető Jenson Buttonnal szemben, aki nem tudta kihasználni lehetőségeit, és az ötödik helynél előrébb nem végzett az utóbbi négy versenyen.

Hirdetés
 

“Azt gondolom, hogy még minden lehetséges (a vb-cím megszerzése)” – mondta a német a riportereknek Belgiumban. “Nem adom fel, eszem ágában sincs. Való igaz, hogy nem lesz egyszerű 25 pontot ledolgozni, de láthattuk, hogy milyen gyorsan változhatnak a dolgok.”

“Azt gondolom, hogy egy dolog nagy segítségemre volt, mégpedig az, hogy Jenson nem volt túlságosan egyenletes az elmúlt néhány versenyen. Nem tudom, mi lehetett ennek az oka, de ez egyértelműen segített, habár ezeket a lehetőségeket nem tudtam kihasználni, mert az előző két versenyt nem fejeztem be.”

“Azonban még minden nyitott, keményen fogok hajtani, és harcolni. Az üldöző helyzetében vagyunk, sok pontot kell szereznünk a következő versenyeken” – magyarázta Vettel, aki tisztában van azzal, hogy jó esélye van annak, hogy rajtbüntetést kap a hátralévő versenyeken.

A német pilótának ugyanis már csak két új motorja maradt a felhasználható nyolcból, miután két erőforrása is elfüstölt Valenciában. Egy kilencedik egység beszerelése pedig tíz rajthelyes büntetést von maga után.

“Minden lehetőséget figyelembe veszünk, és ez valószínűleg azt jelenti, hogy kevesebbet körözhetek pénteken, kevesebbet mehetek az edzéseken, ami nem előny” – mondta. “Azonban el kell dönteni, hogy vállaljuk-e a büntetést. Igen vagy nem.”

“Talán jobb, ha bevállaljuk, egy kicsit hátradőlünk, elfogyasztunk egy kávét a szünetben, és tíz hellyel hátrébbról rajtolunk az egyik versenyen. Majd meglátjuk. Azonban egy biztos, mostantól kezdve több meghibásodást nem engedhetünk meg magunknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!