Friss hírek

Vettel úgy érzi, nem tudta volna megelőzni Hamiltont

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, vélhetően akkor sem tudta volna megelőzni Lewis Hamiltont a vasárnapi Magyar Nagydíjon, ha nem szorul be a brit csapattársa, Valtteri Bottas mögé.

Vettel a lágy abroncsokkal vágott neki a hungaroringi futamnak, szemben a Mercedesekkel, melyek az ultralágy keverékű gumikat használták első etapjuk során.

A Ferrarinál azt tervezték, a bokszkiállások alkalmával Bottas elé tudnak majd kerülni, ez azonban nem sikerült, így az élen autózó Hamilton jelentős előnyre tudott szert tenni.

Vettel végül a 2. helyen ért célba, miután pár körrel a leintés előtt ütközött is Bottasszal.

A négyszeres világbajnok azt mondja, az elrontott kerékcsere sem segített, de úgy érzi, ha nincs előtte Bottas, akkor sem tudta volna legyűrni Hamiltont.

„Elrontottuk, és mögé jöttünk vissza a pályára, ami nem segített. Ha nincs ez a hiba a bokszban, nyugisabban telt volna a verseny utolsó fele, talán vadászhattunk volna Lewisra” – mondta a német.

„De akkora előnyben volt, hogy szerintem nehéz lett volna megfogni – előzni pedig megint csak más történet, főleg ezen a pályán. Szerintem fel tudtunk volna zárkózni egy kicsit, de az előzésre nemigen lett volna lehetőségünk.”

„Ugyanakkor azt gondolom, tartani tudtuk Lewis tempóját. Jól rajtoltam a keményebb gumikon, és ott voltam a 3. helyen. Azt persze nem volt könnyű tudni, mikor álljunk ki, és volt is némi problémánk a kerékcserével, így Valtteri mögé kerültünk ismét. Rögtön tudtam, hogy nem tudjuk elkapni őt, mert a gumijai még túl frissek voltak, szóval vártam, és próbáltam mindent az utolsó 10 körre feltenni – és végül bejött.”

„A gumijai egyre rosszabbak lettek, és az én első etapom alapján tudtam, meddig bírják azok a lágy abroncsok, úgyhogy nagyon bíztam abban, hogy elkaphatom. A 2. hely nyilván nem az, amit szerettünk volna, de úgy gondolom, ez volt a maximum ezen a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!