Friss hírek

Vettel úgy érzi, valós esélye lehet a győzelemre

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint esélyük lehet arra, hogy vasárnap megnyerjék a Forma-1-es bajnokság idei második futamát, a Maláj Nagydíjat.


A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint esélyük lehet arra, hogy vasárnap megnyerjék a Forma-1-es bajnokság idei második futamát, a Maláj Nagydíjat.

A német versenyző a mai, esőáztatta időmérő edzésen a második rajtkockát szerezte meg: mindössze 74 ezredmásodperccel maradt alul a pole pozícióból rajtoló Lewis Hamiltontól.

Vettel a kvalifikáció után úgy fogalmazott, nagyon optimistán várja a holnapi futamot, hiszen a pénteki versenyszimuláció során is erősnek tűnt a Ferrari.

Amikor Vettelt arról kérdezték, nyerhet-e vasárnap, így felelt: „Szerintem igen, de sok mindentől függ, ezeket még nem tudom megmondani.”

„Ahogy ma láthatták, az eső benne van a levegőben. Ha jó időpontban érkezik, az jól jöhet, de ellened is szólhat. A tempónk elég tisztességesnek tűnt, de reálisan kell látnunk az esélyeinket.”

„A Mercedesnek van egy előnye, ami nem tűnt el. Még mindig ott van, szóval magunkkal kell foglalkoznunk, aztán majd meglátjuk.”

Vettel úgy véli, valós esélye lehet arra, hogy a holnapi versenyen legyőzze a Mercedeseket.

„Nagyszerű volna, ha meg tudnám nehezíteni a dolgukat. Azt hiszem, egy kicsit nyugodtan telt számukra az elmúlt pár hónap, szóval majd meglátjuk. De azzal, hogy van esély az esőre, mindenki számára trükkös lehet a verseny.”

Utoljára egyébként 2013-ban, ugyancsak a Maláj Nagydíjon fordult elő, hogy a Ferrarinak sikerült az első sorba kvalifikálnia magát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek