Friss hírek

Vettel új kasztnit kap Barcelonában!

Új kasztnit kap a hétvégi Spanyol Nagydíjra a Ferrari Forma-1-es csapatának négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

A német versenyző kiábrándítóan szerepelt a bajnokság első öt versenyén: mindössze 10 pontot gyűjtött, és az egyéni tabella 13. helyét foglalja el.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a vasárnapi 70. évforduló Nagydíja után jelezte, megtesznek mindent, hogy segítsék Vettelt, és attól sem zárkóznak el, hogy kasztnit cserélnek, ha a német úgy érzi, valami nincs rendben az autóval.

A hétvégi Spanyol Nagydíj előtt aztán Simona Resta kasztniért felelős főmérnök erősítette meg, Vettel egy új vázat kap Barcelonában. A szakember elárulta, felfedeztek némi sérülést az eddig használt kasztnin, ám elemzéseik alapján ez nem volt negatív hatással a teljesítményre.

„Annak tudatában érkezünk meg Barcelonába, hogy tudjuk, nem lesz könnyű hétvégénk az alapján, ahogy a februári tesztek mentek. Az elmúlt 5 futam során viszont keményen dolgoztunk azon, hogy javítsunk az autónk teljesítményén, és kihozzuk belőle, ami benne van” – mondta Resta.

„Nyilván jóval melegebb lesz az időjárás, jóval 40°C fölötti hőmérsékletre számítunk. Ez fontos tényező lesz, főleg a gumik viselkedését illetően, ahogy azt az elmúlt két, silverstone-i versenyen is láttuk.”

„Nem lesznek különösebb fejlesztések az SF1000-esen, viszont Sebastian kap egy új kasztnit, a silverstone-i verseny utáni elemzést követően ugyanis kiszúrtunk egy apró hibát, ami az egyik kerékvetővel való hevesebb találkozás okozott. Elvileg nem volt olyan jelentős hatással a teljesítményre, de ez volt a logikus döntés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!