Friss hírek

Vettel: Újabb időmérő, újabb pole pozíció

Sorozatban negyedik pole pozícióját szerezte szombaton a Red Bull Racing világbajnoki éllovasa, Sebastian Vettel.


Sorozatban negyedik pole pozícióját szerezte szombaton a Red Bull Racing világbajnoki éllovasa, Sebastian Vettel.

A német versenyző parádés kört futott a Török Nagydíj időmérő edzésén, noha pénteken még csúnyán összetörte RB7-es versenygépét.

„Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Nem volt problémamentes a délelőttünk, szóval kicsit fel kellett zárkóznunk. Kedvelem a pályát, ez pedig segített, és jó volt látni, hogy anélkül, hogy sok kört megtettünk volna, lehetőségem volt felzárkózni és megtalálni a ritmust” – mondta Vettel a kvalifikációt követő sajtótájékoztatón.

A Red Bull Racing alakulata az időmérő utolsó szakaszában úgy döntött, hogy gumispórolás végett versenyzői csak egy mért kört futnak majd, az első sor azonban így sem volt veszélyben Isztambulban.

„Érdekes volt, mert Mark és én úgy döntöttünk, hogy nem próbálkozunk meg még egy etappal. Furcsa érzés. A többiek a pályán voltak, az ember pedig ilyenkor tudja, hogy megverhetik.”

„Csak annyit tehettem, hogy figyeltem az eseményeket. Jó, hogy megspóroltunk egy garnitúra gumit. Nagyon elégedett vagyok.”

„Természetesen beszéltünk erről az időmérő előtt, átbeszéltük, mi történhet, hiszen soha nem tudhatjuk, mennyivel lesznek gyorsabbak a többiek, illetve hogy eddig milyen üzemanyag-mennyiséggel köröztek.”

„A legutóbbi versenyen, illetve az azt megelőzőeken is láthattuk, hogy a futamok idén változtak, és fontos, hogy jól kezeljük a gumihelyzetet. Mindketten úgy gondoltuk az első kör után, hogy spórolhatunk, de soha nem tudhatjuk, hogy mindezt meg tudjuk-e tenni mindaddig, amíg meg nem érkezünk egy adott helyszínre.”

Vettel hozzátette, nagy hálával tartozik szerelőinek, akik a tegnapi balesetet követően rendkívül keményen dolgoztak azon, hogy rendbe tegyék a csúnyán összetört versenyautót.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!