Vettel: Üvöltöttem az autóban, hogy „gyerünk, Mick!” - F1VILÁG.HU

Vettel: Üvöltöttem az autóban, hogy „gyerünk, Mick!”

HIRDETÉS
Ellenfélből szurkoló lett a vasárnapi Brit Nagydíjon a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, aki saját bevallása szerint nagyon örült annak, hogy Mick Schumacher megszerezte első királykategóriás pontjait.
Finish, Helmets, Portrait, Silverstone Circuit, GP2210a, F1, GP, Great Britain
Sebastian Vettel, Aston Martin, and Mick Schumacher, Haas F1 Team, in Parc Ferme

A német pilóta a 8. helyen ért célba a Brit Nagydíjon, a futam hajrájában pedig nagy csatát vívott Max Verstappennel, aki a futam elején még a győzelemért harcolhatott, később azonban törmelékek miatt megsérült versenyautója.

Verstappen és Schumacher a biztonsági autós periódust követően a friss gumikkal el tudott menni Vettel mellett, az utolsó körökben pedig látványos csatát vívtak. Vettel pedig páholyból nézhette mindezt, és elmondása szerint nagyon szorított honfitársának.

„Nagyon örültem neki! Láttam, mi történik, láttam, hogy csökkenti a hátrányát, és tulajdonképpen üvöltöttem az autóban, hogy „gyerünk, Mick, gyerünk, Mick!” – mondta a német pilóta az F1TV-nek a leintés után. „Szóval nagyon örülök neki.”

„Szerintem régóta megérdemli már ezt az eredményt, nagyszerű, hogy végre megvan. Láttam, hogy jön az újraindítás után, és tudtam, hogy Max és ő lágy gumikon van, szóval nem nagyon fogom tudni tartani magam. Nem sok értelme volt visszatámadni.”

„Arra gondoltam, talán elkaphatom őt a végén, de túl gyorsak voltak, és igazából szórakoztató volt nézni őket, ahogy minden alkalommal egymásnak feszültek a 15-ös kanyar előtt. Szóval szép volt!”

Silverstone-ban Vettel is pontot szerzett: a német a 9. helyen ért célba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!