Friss hírek

Vettel: Valami itt nagyon nincs rendben…

Miközben Charles Leclerc dobogóra állhatott a Brit Nagydíjon, a Ferrari világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel végigszenvedte a silverstone-i futamot, és csak az egy pontot érő 10. helyen ért célba.

A négyszeres világbajnoknak nehéz hétvégéje volt: a pénteki edzésnap nagy részét kénytelen volt kihagyni műszaki gondok miatt, az időmérőn pedig tovább folytatódott vesszőfutása, nem tudta ugyanis a legtöbbet kihozni versenygépéből.

A vasárnapi futam pedig valóságos kínszenvedés volt a németnek – aki végül Valtteri Bottas defektje miatt tudott a 10. helyen végezni.

Vettel azt mondja, ki kell deríteniük, mi a gond, mert nyilvánvaló, hogy valami nincs rendben.

„Az autót nagyon nehéz volt vezetni, küszködtem azzal, hogy megtaláljam az önbizalmat. Nem tudom, miért, szóval meg kell vizsgálnunk a dolgot” – mondta csalódottan a négyszeres F1-es bajnok.

„Ha az ember ilyen sok körön át, az elejétől a végéig küszködik, akkor valami csak nem áll össze…”

„Nem volt egy különösebben stresszes verseny, egyszerűen nem volt semmi esélyem. Azok, akik gyorsabbak voltak nálam, megelőztek, és nagyon nehéz volt a pályán maradnom.”

„Fizikailag egyáltalán nem volt megterhelő verseny, mert még csak nem is tudtam támadni, az autó nem hagyta, hogy azt csináljam, amit szeretek. Meg kell vizsgálnunk, miért, jövő héten pedig megpróbálhatunk jobbak lenni.”

„A rajtnál nagyon bizakodó voltam, de egyszerűen nem éreztem jól magam az autóban már az első körtől kezdve. Márpedig így nem lehet támadni, sokkal inkább óvtam az autót, mintsem támadtam az előttem lévőket.”

„Így nem jutunk sehová. Valami alapvető probléma van, vagy velem, vagy az autóval.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!