Vettel: Van mit tanulnunk a többiektől

Fotó: Singapore GP Media
Sebastian Vettel, Ferrari in parc ferme at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Circuit, Singapore, Sunday 16 September 2018.

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy gondolja, van mit tanulniuk ellenfeleiktől a Szingapúri Nagydíjat követően, miután a Mercedestől és a Red Bulltól is vereséget szenvedtek.

Vettel Lewis Hamilton és Max Verstappen mögött csak a 3. helyen ért célba, ezzel már 40 pontra nőtt a hátránya a világbajnoki pontversenyben brit ellenfelével szemben.

A Ferrari elévágással próbálkozott a futamon, azonban a taktikájuk nem jött be – nemcsak Hamiltonnal szemben nem vált be a stratégia, de Verstappen is visszavette Vetteltől a 2. helyet.

„Ahogy ma versenyeztünk, úgy nem volt esélyünk” – mondta Vettel a futamot követően. „Ahogy már mondtam a hétvége előtt, csak magunkat tudjuk legyőzni, és ma nem hoztunk ki mindent a csomagunkból.”

A német versenyző mindazonáltal hozzátette, nem kritizálja a csapatot a taktika miatt, de alaposan ki kell elemezniük a szingapúri hétvégét, hiszen ellenfeleik sokkal jobb munkát végeztek, mint ők.

„Mindig meg fogom védeni a csapatot. A döntések, amiket verseny közben hozunk, azért vannak, hogy próbálkozzunk és agresszívek legyünk. Ma ez nem működött. Ezt meg kell vizsgálnunk, hogy miért történt így” – folytatta.

„Ha nem működik a stratégia, akkor mindig könnyű kritizálni, de mindig meg fogjuk védeni azt, amit teszünk. Összességében nagyon erős volt a csomagunk, Kimi és én is eléggé versenyképesnek tűntünk az edzések alapján, de végül, ha megnézzük a végeredményt, harmadikak és ötödikek lettünk.”

„Szóval ezért mondom, hogy nem hoztunk ki mindent magunkból.”

„Van néhány különbség, ami kijött tegnap és ma, olyan dolgok, amiket tanulhatunk a többiektől. Ha fél perccel előttünk értek célba, akkor nyilvánvalóan valamit jobban csináltak, mint mi.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!