Vettel védelmébe vette Räikkönent - F1VILÁG.HU

Vettel védelmébe vette Räikkönent

HIRDETÉS
Bahrain Grand Prix Qualifying

Védelmébe vette csapattársát, Kimi Räikkönent a Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel.

Räikkönen számára nem indult jól a 2017-es idény, hiszen míg Vettel az eddigi három versenyből kettőt megnyert, addig a finn egyszer sem tudott dobogóra állni.

Vettel az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban kiállt Räikkönen mellett. A német azt mondta, a Ferrarinál senki sem kételkedik a tehetségében, egyszerűen arról van szó, hogy nem alakultak jól a dolgai a szezon első versenyein.

„Szerintem nem voltak olyan versenyei, mint amilyeneket megérdemelt volna” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A legutóbbi versenyen a rajt és az első kör nyilván sokba került neki, különben dobogóra állt volna – ebben biztos vagyok.”

„Én a csapaton belül pontosan látom, mi a helyzet, és a dolgok eddig nem 100 százalékig mentek jó irányba az ő esetében… de kétlem, hogy bárki is kételkedne abban, hogy ő az egyik legtehetségesebb versenyző, aki valaha ennél a csapatnál versenyzett.”

Vettel hozzátette, Räikkönen továbbra is ugyanolyan gyors, mint korábban.

„Nem hiszem, hogy van bárki is, aki, ha átmenne a WRC-be, ugyanúgy tudna teljesíteni, ahogy ő, majd visszatérne, és rögtön nagyszerű lenne a tempója. Szerintem senki sem kételkedik a képességeiben és a tehetségében, de ahogy már mondtam, sok mindennek össze kell jönnie.”

„Ha megnézzük a tavalyi évet, nekem is voltak versenyeim, ahol nem alakultak jól a dolgok. Néha hullámzó a helyzet, de általában a szezon során kiegyenlítődik a dolog.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!