Vettel védelmére kelt Max Verstappen

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,01.JUL.18 - MOTORSPORTS - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Max Verstappen (NED/ Red Bull Racing) and Sebastian Vettel (GER/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1W54Y8C2D2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Védelmébe vette a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen.

Vettel a vasárnapi Német Nagydíjon az élről esett ki, miután hibázott, és a vizes pályán a gumifalnak csapta autóját.

Mivel Lewis Hamilton nyert Hockenheimben, Vettel az összetett pontversenyben is visszacsúszott a 2. helyre, hátránya pedig 17 pont a tabellán.

Verstappen a verseny után a hibázó Vettel védelmére kelt.

„Rettentő trükkösek voltak a körülmények. Főleg abban a kanyarban” – mondta a holland, aki a 4. helyen ért célba.

„Még ha a legkisebb mértékben is blokkolnak a kerekek, rögtön kicsúszol. Nagyon nehezek voltak a körülmények. Szóval előfordulnak ilyen dolgok.”

Amikor Verstappent arról kérdezték, hogy Vettelnek ez már nem az első hibája volt, a Red Bull versenyzője így felelt: „Nos, hiba… nehezek voltak a körülmények.”

„Könnyen megtörténhetett volna mással is. Az ember ilyenkor mindenhol próbál jó tapadást találni, de sokat kockáztatni azért nem akar, hiszen már értékes pontok vannak a zsebében. Nem akarja elveszíteni ezt azzal, hogy kicsúszik.”

„Ezzel a kockázattal nagyon nehéz megbirkózni. Ha egy pillanatra is blokkolnak a kerekek, kirepülsz a pályáról.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS