Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel: Végig azt hittem, együtt folytatjuk a Ferrarival

Nyílt őszinteséggel beszélt csalódottságáról a német RTL televíziónak a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzője, Sebastian Vettel azzal kapcsolatban, ahogyan az olasz istálló közölte, megválik tőle a 2020-as év végén.

A Scuderia májusban jelentette be, nem hosszabbítja meg Vettel lejáró szerződését, nem sokkal később pedig az is kiderült, a német helyét Carlos Sainz veszi át.

Vettel az Osztrák Nagydíj csütörtöki médianapján beszélt arról, meglepte őt a Ferrari döntése, melyet Mattia Binotto csapatfőnök telefonon közölt vele.

A négyszeres világbajnok pedig egy korábbi, a német RTL televíziónak adott interjúban beszélt arról, egészen májusig azt gondolta, van közös jövőjük a Ferrarival.

„A korábbi hónapokban teljesen egyértelmű volt számomra, hogy közösen szeretnénk folytatni” – mondta Vettel.

„Május elején azonban kaptam egy telefonhívást, melyben közölték, hogy a csapat nem akarja velem folytatni. És ezzel le is volt zárva a téma.”

„Először természetesen sokkolt a hír, teljesen váratlanul jött. Ugyanakkor alapvetően optimista vagyok, előre tekintek. És emiatt a mostani szezon körülmények mások, mint általában.”

Vettel mindazonáltal azt mondja, nem forral bosszút, szeretne szépen búcsúzni a maranellóiaktól.

„A nagy cél most az lesz, hogy megfelelő módon, közösen zárjuk ezt le. Nem az én stílusom az utánarúgás, nem is törekszem erre. Sőt, éppen ellenkezőleg: várom a rám váró feladatokat, az esélyt. Ami pedig a jövőmet illeti, majd adja magát.”

„Az ember alapvetően magának versenyez, és nem fogom megkönnyíteni Charles [Leclerc] dolgát. Harcoltunk egymással korábban is, és ez folytatódni fog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!