Vettel: Végre tisztán látunk a fejlesztésekkel kapcsolatban

GP GRAN BRETAGNA F1/2019 - GIOVEDÌ 11/07/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
Tisztán lát már a Ferrari versenyautójának fejlesztési irányával kapcsolatban, habár volt némi zavar házon belül, a legújabb fejlesztések ugyanis nem a várakozások szerint működtek.

Minderről a Scuderia négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel beszélt a Forma-1-es Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban.

A Ferrari meglehetősen gyengén kezdte a 2019-es szezont, ezért igyekezett javítani autója aerodinamikai teljesítményén, nyilvánvalóvá vált ugyanis, hogy a kanyarokban képtelenek tartani a lépést a Mercedesszel.

A Francia Nagydíjon a Ferrari új szárnyakkal, illetve padlólemezzel érkezett, utóbbit azonban már a pénteki edzések után leszerelték az autóról, mert nem úgy teljesített, ahogy várták. Ausztriában aztán a maranellóiak további elemzéseket végeztek, Vettel pedig úgy érzi, már tisztán látnak ezzel kapcsolatban.

„Azt gondolom, rengeteget tanultunk a zavar után, illetve azt követően, hogy néhány elem talán nem úgy működött a Francia Nagydíjon, ahogy szerettük volna” – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

„Ausztriában már világosabbá váltak a dolgok, és szerintem már kitisztult a kép azzal kapcsolatban, hogy mi volt a gond, és min kell változtatni. Nyilván a következő pár hét árulja majd el, merre tartunk. Sajnos teljesen normális, hogy nem minden elem hozza azt, amit várunk tőle. Van, hogy egyes alkatrészek túlteljesítenek, ami nagyszerű, de néha alulteljesítenek. Egyszerűen meg kell bizonyosodnunk arról, hogy tudjuk, milyen irányba kell továbbhaladnunk.”

A Ferrari jelenleg 135 ponttal van lemaradva a Mercedestől a világbajnoki összetettben, miközben Vettel a negyedik helyen 66 pontos hátrányt halmozott fel a listavezető Lewis Hamiltonhoz képest.

A német versenyzőnek tavaly sikerült győznie Silverstone-ban, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke azonban a napokban úgy nyilatkozott, az idei autónak vélhetően nem fekszik majd a brit versenypálya.

Vettel a hétvégi esélyekkel kapcsolatban elmondta: „Eddig elég hullámzó volt a teljesítményünk. Meglátjuk, hogy alakul a péntek, milyen érzés lesz vezetni az autót.”

„Optimista vagyok. Az elmúlt pár hét jobban alakult számunkra, és remélhetőleg folytatni tudjuk ezt a trendet.”

A Mercedes csapata Ausztriában komoly hűtési gondokkal küszködött, Vettel azonban azt mondja, a Ferrarinál nem lihegték túl a németek problémáját.

„Ez is mutatja, hogy teljesen normális, hogy mindenkinek vannak hullámhegyei és hullámvölgyei bizonyos dolgokat tekintve. Minél jobb a csomagod, annál többször leszel fent.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!