Vettel: Vicc, hogy ezért pontokat kaptunk... - F1VILÁG.HU

Vettel: Vicc, hogy ezért pontokat kaptunk…

HIRDETÉS
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, „vicc”, hogy nulla versenyzés után pontokat osztottak nekik a vasárnapi Belga Nagydíjon.
Portrait, Spa-Francorchamps, GP2112a, F1, GP, Belgium
Sebastian Vettel, Aston Martin, on the grid

A rendkívül nehéz körülmények miatt a versenyirányítás nem engedte versenyezni az F1 mezőnyét Spában. A versenyzők mindössze néhány kört tettek meg a biztonsági autó mögött, és jobbára az időmérő végeredményének megfelelően rangsorolták őket vasárnap.

A futam után a megszokott pontmennyiség felét kapták a versenyzők, a győztes tehát 12,5, a második helyezett 9, a harmadik helyezett pedig 12,5 ponttal gazdagodott.

Sebastian Vettel az 5. helyen „ért célba”, így ő 5 pontot kapott. A német viszont nem volt ünneplős hangulatában.

„Egy kicsit vicces, nem? Ez egy vicc” – mondta a német a futam után.

„Ha az időmérőért akarnánk jutalmat kapni, akkor pontokat kellene osztani az időmérőért. Mit csináltunk ma ezzel? Nem tudom…”


Vettel ugyanakkor azt mondja, szerinte helyesen döntött a versenyirányítás, hogy a körülményeket látva nem engedte versenyezni őket.

„Az 5. helyen voltam, és alig láttam” – mondta. „Nagyon oda kellett figyelnem, hogy ne tévesszem szem elől Danielt [Ricciardo]. Nagyon későn lehetett csak észrevenni az esőlámpákat, óriási volt a vízfüggöny. Gondolom, hátrébb még rosszabb volt.”

„Amikor kimentünk, még több eső jött, lehetett is érezni. Azt gondolom, a prioritás mindig az, hogy biztonságban legyünk. Nehéz döntéseket kellett meghozni, nem volt könnyű olyan sokáig várni, és hagyni, hogy az emberek várakozzanak. De feltehetőleg helyes döntés született, mert egyre csak sötétedett.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!