Vettel visszatérne a Red Bullhoz, ha ajánlatot kapna - F1VILÁG.HU

Vettel visszatérne a Red Bullhoz, ha ajánlatot kapna

HIRDETÉS
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, ha ajánlatot tennének neki, szívesen visszatérne egykori csapatához, a Red Bullhoz.
SPIELBERG,AUSTRIA,27.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari) and an engineer. Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1ZSA39DVD1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A német versenyző a 2020-as idény végén távozik a Ferraritól, miután az olasz istálló nem hosszabbít szerződést vele.

Arra, hogy Vettel jövőre a Forma-1-ben marad, egyre kisebb az esély, fogynak ugyanis az ülések, és nem sok versenyképes pozíció maradt 2021-re.

Szerdán a Renault jelentette be, jövőre Fernando Alonso lesz Esteban Ocon csapattársa.

Vettel elárulta, ő is tárgyalt a Renault-val, habár nem jutottak messze az egyeztetésekkel.

„Igen, tárgyaltam, de ezek nem voltak annyira konkrétak, nem voltak igazi tárgyalások” – mondta a Ferrari versenyzője.

„És ahogy láthatták, más irányba indultak végül el. Számomra ez nem sok mindenen változtat. Tényleg az én döntésemen múlik, nincs rajtam nyomás, hogy a következő pár napban eldöntsek. Szeretném kihasználni a rendelkezésemre álló időt.”

Arra a kérdésre, hogy fontolgatja-e, kihagy egy évet, vagy esetleg visszavonul az F1-ből, Vettel kifejtette: „Minden egy opció jelenleg, beleértve a folytatást, a szünetet és a visszavonulást is.”

A német mindenesetre hozzátette, továbbra is versenyképesnek érzi magát, és szeretne maradni a száguldó cirkuszban.

„Nem titok, hogy versenyképes vagyok. Sokat elértem már a sportban, és szeretnék még többet – nem csak részt akarok venni benne. Meglátjuk, mi lesz.”

Hirdetés

Vettel 2010 és 2014 között négy világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal, és bár az energiaital-gyárosok állítják, nincs hely a német számára, Vettel azt mondja, szívesen visszatérne.

„Ők egy nagyon erős csapatom, a múltból tudom, mennyire erősek! Tudom, hogy miért voltak erősek akkor, és most is versenyképesek. Egy olyan autójuk van, amivel versenyeket lehet nyerni – szóval érdekes volna.”

Arra a konkrét kérdésre, hogy elfogadna-e egy ajánlatot a Red Bulltól, Vettel így felelt: „Ahogy mondtam, győztes autójuk van, és én azért vagyok itt, hogy versenyezzek és győzzek.”

„Szóval a válasz vélhetően igen lenne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!