Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170
Hamilton sejti, miért kaptak ki a Red Bulltól
Verstappen: Ebből nem lesz rendszer
Racing Point-ügy: Újabb idézés, majd megrovás a csapatnak
Hülkenberg: Nem volt rossz döntés a 3. kiállás
Vettel elismerte, dühös a Ferrarira
Next
Prev

Vettel visszatérne a Red Bullhoz, ha ajánlatot kapna

SPIELBERG,AUSTRIA,27.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari) and an engineer. Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1ZSA39DVD1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, ha ajánlatot tennének neki, szívesen visszatérne egykori csapatához, a Red Bullhoz.

A német versenyző a 2020-as idény végén távozik a Ferraritól, miután az olasz istálló nem hosszabbít szerződést vele.

Arra, hogy Vettel jövőre a Forma-1-ben marad, egyre kisebb az esély, fogynak ugyanis az ülések, és nem sok versenyképes pozíció maradt 2021-re.

Szerdán a Renault jelentette be, jövőre Fernando Alonso lesz Esteban Ocon csapattársa.

Vettel elárulta, ő is tárgyalt a Renault-val, habár nem jutottak messze az egyeztetésekkel.

„Igen, tárgyaltam, de ezek nem voltak annyira konkrétak, nem voltak igazi tárgyalások” – mondta a Ferrari versenyzője.

„És ahogy láthatták, más irányba indultak végül el. Számomra ez nem sok mindenen változtat. Tényleg az én döntésemen múlik, nincs rajtam nyomás, hogy a következő pár napban eldöntsek. Szeretném kihasználni a rendelkezésemre álló időt.”

Arra a kérdésre, hogy fontolgatja-e, kihagy egy évet, vagy esetleg visszavonul az F1-ből, Vettel kifejtette: „Minden egy opció jelenleg, beleértve a folytatást, a szünetet és a visszavonulást is.”

A német mindenesetre hozzátette, továbbra is versenyképesnek érzi magát, és szeretne maradni a száguldó cirkuszban.

„Nem titok, hogy versenyképes vagyok. Sokat elértem már a sportban, és szeretnék még többet – nem csak részt akarok venni benne. Meglátjuk, mi lesz.”

Vettel 2010 és 2014 között négy világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal, és bár az energiaital-gyárosok állítják, nincs hely a német számára, Vettel azt mondja, szívesen visszatérne.

„Ők egy nagyon erős csapatom, a múltból tudom, mennyire erősek! Tudom, hogy miért voltak erősek akkor, és most is versenyképesek. Egy olyan autójuk van, amivel versenyeket lehet nyerni – szóval érdekes volna.”

Arra a konkrét kérdésre, hogy elfogadna-e egy ajánlatot a Red Bulltól, Vettel így felelt: „Ahogy mondtam, győztes autójuk van, és én azért vagyok itt, hogy versenyezzek és győzzek.”

„Szóval a válasz vélhetően igen lenne.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS