Vettel: Viszünk néhány új információt a meghallgatásra - F1VILÁG.HU

Vettel: Viszünk néhány új információt a meghallgatásra

HIRDETÉS
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt reméli, sikerül néhány új információval szolgálniuk a Kanadai Nagydíjon történtekkel kapcsolatban – a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai pénteken vizsgálják felül a montreali ügyet.
Fotó: Scuderia Ferrari

Vettel a pole pozícióból rajtolva elsőként szelte át a célvonalat Kanadában, a német azonban nem tarthatta meg győzelmét, a versenybírók ugyanis 5 másodperces időbüntetéssel sújtották.

A stewardok azért büntették meg Vettelt, mert a német a futam 48. körében kicsúszása után „nem biztonságosan” tért vissza a pályára, „kitérő manőverre kényszerítve” ezzel az őt üldöző Hamiltont.

A héten a Ferrari az ügy felülvizsgálását kérte az FIA-tól – erre lehetőség van akkor, ha új bizonyítékok merülnek fel, melyek a döntés meghozatalakor nem álltak rendelkezésre. A sportot irányító testület csütörtökön jelentette be, Vettelék meghallgatását pénteken 14:15-től tartják majd Franciaországban.

„Tudunk néhány olyan információval szolgálni, melyek nem álltak a stewardok rendelkezésére akkor. Aztán majd meglátjuk” – mondta Vettel csütörtökön.

Arra a kérdésre, hogy pontosan milyen bizonyítékokkal is érkezik majd a Ferrari, a német így felelt: „Kérdezzék a csapatot!”

A négyszeres világbajnok hozzátette, ma is úgy látja a történteket, ahogy másfél héttel ezelőtt.

„Ugyanúgy látom a helyzetet ma is, mint Kanadában, a verseny után. Egyáltalán nem bánom azt sem, hogy megcseréltem a táblákat, és hogy ennyire érzelemdúsan nyilvánultam meg. Úgy gondolom, hogy az emóciók a részét képezik a sportunknak. Szerintem sajnálatos, hogy manapság a modern sportokban már nem mutatják ki ezeket nyíltan.”

„Nem arról van szó, hogy összezuhantam, volt önuralmam. De emberi reakciókat mutattam, amik helyénvalók voltak.”

„A pénteki egy fontos nap lesz – sportszakmai szempontból is. Van néhány új fejlesztés a tarsolyunkban, és majd meglátjuk, ezek hogyan működnek. Természetesen bízunk abban, hogy javítani tudunk a gyenge pontokon. A pálya más, mint a kanadai. Az egyenesekben gyorsak leszünk, a kanyarokban pedig a többiek lesznek kicsit erősebbek.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!