Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Vettel zárta az élen az év utolsó tesztjét Jerezben

Vettel zárta az élen az év utolsó tesztjét Jerezben

Sebastian Vettel végzett az élen az idei év utolsó tesztjének zárónapján Jerezben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a jövő évre. A Red Bull német pilótáját márkatársa, az eddig szárnyaló Sebastien Buemi követte.

Sebastian Vettel végzett az élen az idei év utolsó tesztjének zárónapján Jerezben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a jövő évre. A Red Bull német pilótáját márkatársa, az eddig szárnyaló Sebastien Buemi követte.

Vettel véget vetett Buemi öt napja tartó egyeduralmának, és a tesztek utolsó napján megfutott 1:16.617-es idejével, három tizedmásodpercet adott csapattársának, a Toro Rosso jövő évi versenyzői üléséért még harcban álló svájci versenyzőnek a spanyol ringen.

A Red Bull Racing versenyzői a tesztek zárónapján a beállításokon és a Bridgestone új, slick abroncsain dolgoztak.

“Minden rendben ment az e heti teszten, és igen sok kört teljesítettünk az idei év vége előtt” – mondta Vettel. “Úgy gondolom, hogy mindent megtettünk, amit csak lehetett, tanultuk az új gumikat, és a jövő évi szabályokat.”

“Bízunk abban, hogy egy olyan autóval kezdhetjük majd meg a következő szezont, amely elég erős ahhoz, hogy harcba szállhassunk a legnagyobbakkal.”

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica két másodperccel lemaradva, csak a harmadik helyen végzett, miközben egy szimulációs programot teljesített.

Bár a német-svájci alakulat azt tervezte, hogy délután már a kinetikus energiatároló rendszerrel ellátott autóval küldi pályára Kubicát, egy váratlan mechanikai probléma miatt, végül a KERS nélküli autóval kellett befejeznie programját.

A BMW tesztpilótája, Christian Klien is szolgálatban volt, aki a KERS különböző beállításain dolgozott.

“Sokat fejlődtünk a mai napon. Bár még rengeteget kell dolgoznunk a KERS rendszeren, a teszteredmények azt mutatják, hogy jó irányba haladunk” – magyarázta az osztrák versenyző.

A Williams szintén jelen volt a spanyol ringen, ahol Kazuki Nakajimával befejezte idei tesztprogramját. A japán pilóta összesen 131 kört teljesített, és 1:19.341-es idejével a tabella alján végzett, miközben a 2009-es aerodinamikai csomagot és a slick gumikat tesztelte.

“A múlt héttel ellentétben, mikor igen rossz volt az időjárás, most elég sok kört sikerült megtennem, ami mindenképpen jó dolog, hiszen szokhattam az autót” – mondta Nakajima.

“A beállításokon, illetve az aerodinamikai csomagon dolgoztunk, már a jövő évre, azonban ezen a héten leginkább a slick gumikra fektettük a főbb hangsúlyt. Nagyon érdekes a sima felületű gumikon vezetni.”

Teszteredmények, Jerez, 3. nap:

 1. Sebastian Vettel   Red Bull Racing   1:16.617 107
 2. Sebastien Buemi   Red Bull Racing   1:16.988  92
 3. Robert Kubica    BMW Sauber      1:19.013 100
 4. Christian Klien   BMW Sauber      1:19.066  38
 5. Kazuki Nakajima   Williams       1:19.341 131

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!