Vettelé a rajtelsőség Kanadában, Hamilton csak negyedik! - F1VILÁG.HU

Vettelé a rajtelsőség Kanadában, Hamilton csak negyedik!

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel rajtol majd az élről a 2018-as Forma-1-es idény hetedik versenyén, a Kanadai Nagydíjon. A szombati időmérőn Valtteri Bottas lett a 2., Max Verstappen pedig a 3. A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton csak a 4. pozícióból várhatja a rajtot.

Az időmérő kezdetén Romain Grosjeannak, a Haas versenyzőjének autójában elfüstölt a Ferrari-motor – a francia pilóta alig állt ki a garázsból, már a bokszutcában hatalmas füst szállt ki versenygépéből, Grosjeannak így nem volt esélye arra, hogy megpróbáljon bejutni a Q3-ba.

Marcus Ericssonnak izgalmas pillanatai voltak a Q1-ben, amikor a korlátnak ütközött, majd a koccanás miatt majdnem nekicsapódott Max Verstappen Red Bulljának – a Sauber megsérült az incidens során, így a svéd pilótának sem sikerült a továbbjutás.

Gyengén szerepelt a két Williams, kiábrándító időmérőn van túl az istálló, miután sem Lance Stroll, sem Szergej Szirotkin nem jutott tovább a Q2-be. Rajtuk kívül Pierre Gasly, a Toro Rosso pilótája búcsúzott még a kvalifikáció első szakaszában.

A Q2 végére rendkívül nagy forgalom alakul ki a pályán, végül Kevin Magnussen (Haas), Brendon Hartley (Toro Rosso), Charles Leclerc (Sauber) számára nem sikerült a továbbjutás, és hiába bízott a továbbjutásban a McLaren és Fernando Alonso, a spanyol a 14., csapattársa, Stoffel Vandoorne pedig a 15. lett.

Fotó: Mercedes

A Q2-ben a Ferrari és a Mercedes pilótái az ultralágy abroncsokon teljesítették gyorskörüket, míg a Red Bull a hiperlágy gumikkal érte el a továbbjutást érő köridőt, ezért utóbbi istálló versenyzői a többiekhez képest eltérő taktikát követnek majd.

Izgalmasan alakult az időmérő véghajrája, végül Sebastian Vettel idei 4. pole pozícióját szerezte meg, Valtteri Bottas pedig mindössze 9 századmásodperccel maradt el tőle.

A harmadik helyről Max Verstappen indulhat majd a Red Bull-lal, mögötte 5 századdal maradt le Lewis Hamilton. A brit hibázott gyorskörén, akárcsak Kimi Räikkönen, aki végül Daniel Ricciardo előtt az 5. pozíciót szerezte meg. Az élcsapat versenyzői mellett a két Renault és a két Force India végzett még a top 10-ben.

A Kanadai Nagydíj programja a futammal folytatódik, amely vasárnap este 8 óra 10 perckor kezdődik.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!