Vettel nyert Ausztráliában, Hamilton csak második! - F1VILÁG.HU

Vettel nyert Ausztráliában, Hamilton csak második!

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel nyerte a 2018-as szezon első versenyét, az Ausztrál Nagydíjat. A Ferrarinak kijött a lépés, Lewis Hamilton csak második lett Melbourne-ben. A harmadik helyen Kimi Räikkönen zárt.

Az év első rajtja nagyobb incidens nélkül zajlott le, az élmezőnyben az egyetlen változást az okozta, hogy Kevin Magnussen, a Haas versenyzője megelőzte a 4. helyről induló Red Bullt, Max Verstappent. Kimi Räikkönen ugyan megpróbálta támadni Hamiltont, azonban a finnek előznie végül nem sikerült az első körben.

Sergey Sirotkin számára nem sikerült jól a bemutatkozó futama, a 6. körben véget ért a versenye fékhiba miatt, majd egy körrel később a Sauber pilótája, Marcus Ericsson is feladni kényszerült a szezonnyitót, ő a bokszba hajtott, és ki is szállt autójából. A mezőny másik újoncának, Pierre Gaslynak sem sikerült befejeznie az Ausztrál Nagydíjat – a 22 éves pilóta a 16. körben adta fel a versenyt motorprobléma miatt.

Drámai versenyen van túl a Haas: hiába a jó szezonkezdet, a jó rajt és az erős versenytempó: Magnussen és Grosjean két körön belül adta fel a versenyt, különös módon mindketten a kiállásukat követően. A Haas egyelőre nem adott információt arról, pontosan mi történt autóikkal.

A futam korábbi szakaszában Hamilton és Räikkönen is kereket cserélt már, így az első három pilóta közül már csak Vettelnek kellett kilátogatnia a bokszba. Grosjean kiesése miatt először virtuális biztonsági autós fázis lépett érvénybe a pályán – ez idő alatt Vettel a bokszba hajtott, és sikerült Hamilton elé, az élre visszatérnie.

Grosjean autóját azonban nem tudták letolni a pályáról, ezért a biztonsági autó valójában is a pályára gurult, így összerázódott a mezőny a verseny második felére.

A következő körökben a két négyszeres világbajnok, Vettel és Hamilton szolgáltatták a futam izgalmait: a Mercedes-versenyző folyamatosan nyomás alatt tartotta a németet, és DRS-távolságon belül próbálta támadni riválisát. Öt körrel a futam vége előtt azonban úgy tűnt, a brit autója nem bírta a strapát, és visszalassult.

Hirdetés

Vettel így végül 5 másodperces előnnyel szerezte meg a győzelmet Hamilton előtt, ezzel 100. dobogós eredményét ünnepelhette, a Ferrari pedig kettős dobogóval zárt, miután Räikkönen a harmadik helyen ért célba.

A Red Bull pilótái, Daniel Ricciardo és Max Verstappen a 4. és 6. helyeken zártak, közöttük pedig Fernando Alonso ért célba a McLarennel, aki a futam után rádión hosszasan mondott köszönetet a csapatnak.

Az Ausztrál Nagydíj végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel nyert Ausztráliában, Hamilton csak második!
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni
Az Audi már most tényező az F1-es versenyzői piacon
Semmit sem tudtak az F1-es csapatok a kínai pálya felületkezeléséről

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!