Vettelék elégedettek a Ferrari új motorjával

Igazán jónak értékelte a Ferrari továbbfejlesztett V6-os erőforrását a gárda két versenyzője, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen.


Igazán jónak értékelte a Ferrari továbbfejlesztett V6-os erőforrását a gárda két versenyzője, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen.

Bár a pénteki szabadedzéseken nem meglepő módon a Mercedesek diktálták a tempót, Vettel szerint pozitívan indult a hétvége az új motorral, melyre a Ferrari elköltötte még megmaradt 3 fejlesztési zsetonját.

„Ez egy új motort, azt teszi, amit tennie kell – és ez pozitívum” – mondta a négyszeres világbajnok a pénteki edzésnap végén.

„Péntekenként rengeteg mindent kipróbáltunk. Holnap már egy kicsit többet tudunk. Voltak már rosszabb péntekjeink is. A Mercedes nagyon erősnek tűnik, de magunkra fókuszálhatunk, és jó munkát végezhetünk.”

Vettel a második szabadedzésen közel fél másodperces hátránnyal lett harmadik, ám úgy érzi, ha finomítani tudnak a beállításokon, közelebb kerülhetnek a Mercedesekhez.

„Érzésre még nem az igazi, kicsit állítgatnunk kell az autón, hogy javítani tudjunk a teljesítményen” – magyarázta a német. „Lehetünk ennél jobbak, javítani tudunk a helyzetünkön.”

„De a tempónk rendben van, és képesek vagyunk többet is kihozni az autóból. Az első benyomások jók. Csupán arra kell törekednünk, hogy minden kanyarra ráérezzünk.”

A Ferrari másik versenyzője, Kimi Räikkönen negyedikként zárt délután, 6 tizedmásodperccel lemaradva az élen végző Hamiltontól, ráadásul a második edzésen a programját egy defekt is hátráltatta.

„Mindig van min javítani, de az autó érzésre eléggé rendben van” – nyilatkozta a finn. „Az első edzés elég jól ment, a délutáni viszont kicsit kuszára sikeredett a gumik és a sárga zászlók miatt.”

„Még le kell ellenőriznünk, hogy a motorral tudunk-e javítani a teljesítményen, de ez egy teljesen normális folyamat. Egy kis lépésről van szó, de abszolút a megfelelő irányba. Összességében nem volt rossz napunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS