Friss hírek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Fotó: Scuderia Ferrari
Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

Bár a Ferrari remekelt az előszezoni teszteken, az évad első három versenyén képtelen volt versenyt nyerni. A csapat sokat küszködött Ausztráliában, és bár Bahreinben egyértelműen az ő autójuk volt a leggyorsabb, Kínában mégsem tudták legyűrni a Mercedeseket.

A Scuderia versenyautójára számos új elem felkerült a bakui hétvégére: változtak az SF90-es versenygép ún. bargeboard-elemei, illetve az autó oldalán elhelyezett csűrőlapok is, hogy hatékonyabban tudják elterelni az érkező légáramlatokat.

Emellett a csapat egy új, alacsonyabb légellenállású hátsó szárnyat is pályára visz, bár első blikkre a csapat még így is több leszorítóerőt kíván elérni vele, mint a riválisok a saját megoldásaikkal.

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel csütörtökön újságíróknak – köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak – nyilatkozva azt mondta, reméli, végre elkezdhetik „nagyon megnehezíteni” a Mercedes dolgát.

„Ha sikerül javítani az autón úgy általánosságban, az sokat segít itt, és persze mindenhol máshol is” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A cél az, hogy gyorsabbá tegyük a versenygépünket, függetlenül attól, milyen pályára is érkezünk meg. Remélhetőleg ugyanolyan eredményeket kapunk majd az aszfalton is, mint a szélcsatornában – bízom benne, hogy ugyanazok lesznek a számok. És majd meglátjuk, mekkorát tudunk előrelépni.”

„Remélhetőleg egy ponton majd vissza tudunk tekinteni és azt mondhatjuk, ez volt a döntő pillanat, de jelenleg még nem tudom, és nem is igazán érdekel. Nagyon erős csomagunk van, és meggyőződésem, hogyha sikerül jól belőni az autót, akkor ezt meg is tudjuk mutatni, és nagyon-nagyon meg tudjuk nehezíteni a többiek dolgát.”

A Ferrari másik versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, nagyon bízik abban, hogy vissza tudnak vágni a kiábrándító nyitófutamok után.

„Elég közel voltunk egymáshoz, szóval remélhetőleg most elöl tudunk lenni” – mondta a monacói.

„Összességében azt gondolom, jó csomaggal rendelkezünk – nem hiszem, hogy van komolyabb gyengesége az autónknak. A beállítások eltalálása kulcsfontosságú lesz, illetve az általános fejlesztések is.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Az F1VILÁG.HU csapata a helyszínről, Bakuból számol be az Azeri Nagydíj történéseiről, így weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, mely ide kattintva érhető el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!