Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettelnek és Hamiltonnak április végéig kell választ adnia

Olasz sajtójelentések szerint április végéig választ vár versenyzőitől, Lewis Hamiltontól, valamint Sebastian Vetteltől a Mercedes, illetve a Ferrari csapata.

Mindkét világbajnok szerződése lejár a 2020-as év végén, ám mivel az idei szezon a koronavírus-járvány miatt még nem kezdődött el, a felek a versenypályán eddig nemigen tudtak bizonyítani egymásnak.

Bár az F1-ben most megállt az élet, a versenyzői piac továbbra is aktív, hiszen Vettel és Hamilton szerződésén kívül számos pilóta kontraktusa lejár az év végén.

A Motorsport.com című lap olasz kiadása szerint a Mercedes és a Ferrari is április végéig szeretne választ kapni versenyzőitől, Lewis Hamiltontól és Sebastian Vetteltől. A két pilótával csapataik már egy ideje elkezdtek egyeztetni, sőt, úgy tudni, ajánlatot is kaptak.

A FERRARI EGYÉVES SZERZŐDÉST AJÁNLOTT

A Ferrari például sajtóhírek szerint csak 1 évvel hosszabbítana Vettellel, és fizetésén is jelentősen csökkentenének. A német versenyzőnek hamarosan választ kell adnia az ajánlatra, máskülönben az olaszok elkezdenek új versenyző után nézni.

Aki pedig leginkább szóba jöhet, az kétségkívül Daniel Ricciardo, kinek szerződése szintén lejár a Renault-val. Az olasz gyökerekkel rendelkező versenyző ráadásul köztudottan szívesen versenyezne a Ferrarival, mely csapattal annak idején egyszer már tárgyalt is.

A Ferrarinál Carlos Sainz neve is szóba jöhet – az ő szerződése ugyancsak lejár a McLarennél –, ha pedig az olaszok ismét házon belül akarják megoldani a versenyzőkérdést, Antonio Giovinazzit is választhatják.

A MERCEDES HOSSZABBÍTANA HAMILTONNAL

Ami a Mercedest illeti, a német istálló nyilvánvalóan szeretné meghosszabbítani a hatszoros világbajnok szerződését. Toto Wolffnak azonban van alternatívája, hiszen George Russell is arra pályázik, hogy egy napon a Mercedes gyári csapatánál versenyezzen.

Jelenleg egyébként csak három versenyzőnek, Charles Leclercnek, Max Verstappennek és Esteban Oconnak van szerződése a 2021-es idényre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!