Vettelnek fogalma sincs, hol folytatja 2015 után

2015 után is megtartaná világbajnok versenyzőjét, Sebastian Vettelt a Red Bull Racing csapata, a német pilótának azonban egyelőre még nincsenek távlati tervei.


2015 után is megtartaná világbajnok versenyzőjét, Sebastian Vettelt a Red Bull Racing csapata, a német pilótának azonban egyelőre még nincsenek távlati tervei.

A Milton Keynes-i alakulat múlt héten jelentette be, hogy 2015 végéig meghosszabbította a háromszoros világbajnok szerződését, aki így biztosan nem szerződik a Ferrarihoz, illetve más csapathoz a következő két évben.

Christian Horner csapatfőnök szerint a kontraktus kiterjesztése csupán formaság volt, és az, hogy Vettel aláírt, jól mutatja a 25 esztendős versenyző elkötelezettségét a gárda iránt.

„Maga a tény, hogy belement a hosszabbításba, bizonyítja, hogy mennyire elkötelezett a Red Bull iránt – és remélhetőleg ez a partnerkapcsolat 2015 után is folytatódni fog majd” – mondta a szakember a PA Sport hírügynökségnek.

A világbajnoki címvédő Vettel szintén úgy véli, a Forma-1 világának nem kell meglepődnie azon, hogy meghosszabbították szerződésüket.

„Igazából semmi ok nem volt a váltásra” – mondta a német a Bild című lapnak.

Amikor a világbajnokot arról faggatták, miért nem egy hosszú távra szóló megállapodást kötött a Red Bull-lal, így felelt: „Mert még 2015 is nagyon messze van, nem is beszélve 2016-ról.”

„Ki tudja, mi történik a következő három évben? Nemhogy a következő öt esztendőben… Talán már nem is fogok versenyezni, mert nem érzek majd vágyat iránta.”

És hogy ez a kijelentés azt jelenti-e, hogy csak egy visszavonulás választhatja-e szét a Vettel-Red Bull párost?

„Tényleg nem tudom!” – vágja rá a német.

„Talán egy másik csapatnál kötök majd ki, hogy új kihívást találjak. Tulajdonképpen bármi megtörténhet. De szerencsére nem most kell eldöntenem ezt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!