Vettelnek fogalma sincs, miért maradt le ennyire Leclerctől - F1VILÁG.HU

Vettelnek fogalma sincs, miért maradt le ennyire Leclerctől

HIRDETÉS
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, illetve a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto egyelőre nem értik, a német versenyző miért volt sokkal lassabb a Forma-1-es Belga Nagydíjon csapattársánál, Charles Leclercnél.
Sebastian Vettel, Ferrari

Leclerc pazar teljesítményt nyújtott Spa-Francorchamps-ban: a pole pozíció megszerzése után vasárnap a győzelmet is bezsebelte.

Vettel eközben sokat küszködött: az időmérőn 7 tizedmásodpercet kapott csapattársától, a versenyt pedig csak a 4. helyen fejezte be.

„Nyilván ez egy remek nap volt a csapat számára a hosszú ideig tartó szárazság után” – mondta Vettel. „Örülök a csapat, illetve Charles miatt. Ami viszont engem illet, nem lehet túl elégedett. A 2. helyről rajtoltunk, és végül a 4. helyen értünk célba.”

„Az autóban nyilvánvalóan több volt, szóval egyáltalán nem lehetek elégedett. Küszködtem a tapadással, nem tudtam megbirkózni a gumikkal. Túl sokat küszködtem, úgyhogy kemény verseny volt ez számomra. És nyilvánvalóan attól a ponttól kezdve, hogy elég korán kiálltam a bokszba, nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz esélyünk.”

Arra a kérdésre, hogy tudják-e már, mi volt az oka a küszködésnek, Vettel így felelt: „Nem. Gyanítom, túl sokat csúszkáltam, de nem tudom, miért.”

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto kiemelte, általában Vettelnek a gumikezelés az erőssége, ezért volt különösen szokatlan a spái küszködés.

„Sebastian kétségkívül jobban küszködött ezen a hétvégén – pénteken, majd a versenyen is” – mondta az olasz szakember.

„Ez biztosan a beállításokon is múlt. Általában Seb nagyon jó a gumikezelésben, főleg az első körökben, hogy jobban használhassa őket az etap későbbi szakaszában. Szóval meg kell vizsgálnunk ezt, ki kell elemeznünk a dolgot. Ha sikerül tanulnunk belőle, javíthatunk a helyzeten a jövőben.”

„Egyelőre viszont nincs válaszunk.”

Hirdetés

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!