Friss hírek

Vettelnek gyerekkora jutott eszébe a kicsúszásáról

Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője végzett az élen az Olasz Nagydíj második szabadedzésén, ám a német még nem teljesen elégedett az autóval.

Vettel hazai közönsége előtt a héten másodszorra is falhoz csapta a Ferrarit: először a milánói F1-es show közben csúszott neki a falnak, majd a monzai versenypályán is elszámította magát.

Vettel a Parabolica kanyarban csúszott a falnak, miután kisodródott a kavicságyba – a Ferrari-pilóta azonban szerencsés volt, és nagy ováció közepette vissza tudott menni a pályára, végül pedig megnyerte az edzést csapattársa, Kimi Räikkönen előtt.

„Szerencsére sikerült kijönnöm a homokozóból. Amikor kisgyerek voltam, mindig nehezemre esett, de ma már nem szeretnék több időt ott tölteni, mint ami szükséges” – humorizált Vettel a szabadedzések után. „Szerencsém volt, hogy az autó többé-kevésbé megúszta. Szerencsére csak a hátsó szárny véglapja sérült.

„Reggel veszítettünk egy kis időt, de összességében minden rendben volt. Hogy milyen a teljesítményünk, az majd holnap kiderül, még nem teljesen világos, hogy milyen lesz az időjárás.”

„Ha reggel vizes a pálya, délután pedig száraz, akkor a teljes programot délután kell teljesíteni. A kicsúszásig ez nekem egész jól sikerült is” – folytatta a német.

„Jó, hogy a Mercedes előtt állunk, de nem sokat ér. Az egyensúlyon még javíthatunk, az még nem tökéletes.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!