Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettelnek megvan a véleménye a fordított rajtrácsról

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője ellenzi a fordított rajtrács bevezetését a Forma-1-ben: a német szerint a királykategóriát nem így kellene izgalmasabbá tenni.

Az Olasz Nagydíjat követően Ross Brawn elmondta, ő szívesen támogatná a fordított rajtrácsos sprintfutamokat a Forma-1-ben – az ötlet már korábban is felmerült az idei évben, azonban többen, köztük a Mercedes sem támogatta. 

Most Vettel is elmondta, szerinte „teljesen rossz” irány lenne az, ha bevezetnék a fordított rajtrácsot, hiszen a Forma-1-nek nem ily módon kellene show-t szolgáltatnia a közönség számára. 

„Ha ebbe az irányba megyünk, az azt bizonyítja, hogy nem sikerült olyan szabályokkal és eszközökkel előállni, amelyektől szorosabb lesz a mezőny és amelyek jobbá teszik a versenyzést” – mondta Vettel. 

„Emlékeztetőül: voltak az első szárnnyal kapcsolatos új szabályok, ami mindenkinek egy vagyonba került, de végül versenyzés szempontjából nem változott sok minden.”

„Nyilván a szabályváltoztatások miatt 2022-ben bízunk. Szerintem ezen kell javítanunk, inkább a főbb pontokkal kell foglalkoznunk, mintsem szerencsejátékot játszani” – folytatta a német. 

„A fordított rajtrács ellentétes a sport és a versenyzés szellemiségével. Versenyzőként nem szeretem, hogy mások nyernek, ugyanakkor el kell fogadni, ha ők nyernek vagy jobb munkát végeznek. Ezért azt gondolom, hogy a sport miatt rossz lenne, ha megpróbálnák ilyen módon összekeverni a dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!