Emilia Romagna Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

Vettelnek ugyanolyan zavaros minden, mint tavaly

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Vettelnek ugyanolyan zavaros minden, mint tavaly

Minden idők legfiatalabb kétszeres világbajnokává avanzsált a vasárnapi Japán Nagydíjon a Red Bull Racing német pilótája, Sebastian Vettel.


Minden idők legfiatalabb kétszeres világbajnokává avanzsált a vasárnapi Japán Nagydíjon a Red Bull Racing német pilótája, Sebastian Vettel.

Az ifjú versenyző Jenson Button és Fernando Alonso mögött harmadik lett Suzukában, ezzel megszerezte a szükséges 1 pontot ahhoz, hogy megvédje tavalyi elsőségét.

Vettel a leintést követően elárulta, rendkívül hálás csapatának, hiszen mindenki egész évben éjt nappallá téve dolgozott .

„Nem is tudom, hol kezdjem. Nagyon hosszú év volt, fantasztikus idényt teljesítünk, és a legjobb, hogy még nincs is vége” – mondta az immáron kétszeres világbajnok.

„Újabb erős eredményt értünk el itt, mellyel megnyertük a bajnokságot, ez fantasztikus. Az ember rengeteg dolgot szeretne mondani az ilyen pillanatokban, de nehéz mindenre emlékezni. Egyszerűen csak hálás vagyok a csapat minden egyes tagjának.”

„Nagyon sok ember dolgozik itt, a versenypályán, illetve Milton Keynes-ben, a gyárunkban éjt nappallá téve, nem csak pénteken, de szombaton és vasárnap is. Egész héten keményen nyomják, keményen küzdenek a pontokért és a bajnokságért.”

„Nagyon erős pozícióban találtuk magunkat és nagyszerű elérni azt a célt, amit kitűztünk magunk elé.”

„Annyi embernek szeretnék köszönetet mondani. Nehéz név szerint megemlíteni mindenkit, de aki igazán kiemelkedik, az az a személy, akivel a legtöbb időt töltöttem el: a trénerem, Tommy Parmakoski. Innen üdvözlöm a családját is, Finnországban. Nagyszerű fiuk van, akinek óriási a szíve. Ő volt az első, aki megállított abban, hogy olyan dolgokra gondoljak, amit nem mi irányítunk.”

Vettel hozzátette, még a tavaly megszerzett tapasztalatokkal sem volt egyszerű egymás után két világbajnoki címet bezsebelni.

„A legnehezebb dolog győzelem után nyerni. Megnyertük a bajnokságot, nagyon szoros volt és izgatottak voltunk, még ha tudtuk is: a tény, hogy tudjuk, hogyan kell, nem jelenti azt, hogy elfelejtheted az apró lépéseket. Ugyanolyan zavaros az egész, mint tavaly. Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat.”

Vettel ugyan a pole pozícióból rajtolt a vasárnapi Japán Nagydíjon, ám sem Jenson Buttont, sem Fernando Alonsót nem tudta maga mögött tartani.

„A mai verseny nem volt könnyű. Nem voltunk olyan gyorsak a lágy gumikon, mint reméltük. Nehéz volt, mert két pozíciót veszítettünk és nehéz volt visszaelőzni Fernandót. Számomra az év előzése Monzában volt, és nyilvánvaló, hogy nem hagyta, hogy ezt még egyszer megtegyem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!